Gala Ligii Studenţilor din România premiază excelenţa academică

Gala Ligii Studenţilor din România premiază excelenţa academică

Cei mai merituoşi studenţi, masteranzi şi doctoranzi români care învaţă în toate colţurile lumii şi în România vor fi premiaţi joi la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate, care se va desfăşura la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Premiile vor fi acordate studenţilor români cu experienţă academică şi extracurriculară la cel mai înalt nivel pentru următoarele categorii: "Studentul Român al Anului din America de Nord", "Studentul Român al Anului din Europa", "Studentul Român al Anului de pe alte continente", "Studentul Român Erasmus al Anului", "Studentul Anului în România", "Premiul Special în Arte", "Studentul Român al Anului în Străinătate".

Concurenţii provin de la universităţi de prestigiu internaţional, precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne, dar nu numai.

Totodată, la eveniment vor urca pe scenă tineri artişti români de renume internaţional, alături de care invitaţii şi membrii Ligii vor sărbători 6 ani de activitate a LSRS.

Ne puteți urmări și pe Google News

La gală sunt aşteptaţi 800 de studenţi şi tineri profesionişti, personalităţi din mediul academic şi sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

Gala LSRS 2015 va marca de asemenea şi începerea activităţii Fundaţiei C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români), proiect al Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

Selecţia finală a fost realizată de Marele Juriu, care a fost alcătuit din: academician dr. Ionel Valentin Vlad, dr.h.c. Norman Manea, dr. Florin Păun, prof. dr. Laurenţiu Damian, prof. dr. Miron Bogdan, academician dr. Ionel Haiduc.

Printre finalişti se numără Alexandra Cherecheş, masterandă la Universitatea Alcala, Ioana Ciucă, de la Universitatea Durham din Anglia, Sergiu Iliev, de la Imperial College London, Cristina Bleonţu, doctorandă la Universitatea din Zurich şi la cea din Oviedo, Alexandra Bocşe, de la Universitatea din Cambridge, Monica Enescu, doctorat la Universitatea din Oxford, Mădălina Vlăsceanu, de la University College London.