IPOTEZĂ-ȘOC: Maior a fost FORȚAT SĂ DEMISIONEZE | VIDEO

Goerge Maior a demisionat marți. Demisia a fost anunțată de Președinția României.
Autor: | | 89 Comentarii | 13696 Vizualizari

Directorul Asociației pentru Implementarea Democrației, Alexandru Cumpănașu, este de părere că demisia lui George Maior din funcţia de director al Serviciilor de Informaţii Române nu are legătură, aşa cum s-a vehiculat, cu presupusul conflict dintre SRI și Curtea Constituțională, pe tema legilor speciale care vizează siguranța națională. Aflat ca invitat la o emisiune TV, Cumpănașu a lansat ipoteza unei demisii forțată de presiunea uriașă pe care produrorii o pun asupra tuturor partidelor prin anchetele fără precedent care au loc, în special prin dosarul Microsoft.


Citeşte şi: Anatomia unei diversiuni: Scandalul “Ofițerilor acoperiți din presă” De la George Maior la Klaus Iohannis | EDITORIAL de Dan Andronic


Analistul de politici publice lansează chiar şi o altă variantă care ar fi mai plauzibilă despre plecarea lui George Maior din SRI.

Alexandru Cumpănașu a lansat această ipoteză în emisiunea ”Ultimul Cuvânt”, realizată de jurnalistul Cătălin Striblea pentru postul B1 TV.

Este o părere personală, bazată însă pe informații, cu toţii avem surse. Nu era de aşteptat să se întâmple zilele acestea. Eu cred că este o demisie a lui George Maior, nu o demitere”, a explicat Alexandru Cumpănașu.

”Nu este firesc ca șeful unui serviciu special important să plece fără explicații, fie din partea sa, fie a președinției. Dacă ar fi apărut un incident de securitate și s-ar fi constatat că e responsabilitatea lui, se putea recurge la o demitere/demisie. Dar nu a existat niciun astfel de incident, dimpotrivă, mandatul lui Maior a fost unul cu multe reușite.

Cred că plecarea poate avea legătură cu unele anchete ample pe care le aveau în derulare procurorii, cu sprijinul SRI. Iar demisia lui Maior a venit pe un fond mare de presiune. Sunt mulţi oameni politici anchetaţi. Nu spun că știu, dar pot face o deducție, pe baza punerii în context. Politicieni din toate partidele, poate nu lideri din prima linie, dar aflați în structuri de conducere, ar fi vizați de această anchetă. Cred că acest context a crescut presiunea, ducând la plecarea lui Maior.

Conducerea DNA nu putea  fi decapitată, ci doar structura de suport. Nu spun că ancheta nu va continua, prim-adjunctul lui Maior, Coldea, va duce mai departe ancheta, dar s-a dat o satisfacție temporară structurilor politice, în acest moment.

Astfel se va reduce presiunea, timp în care cercetările sunt aprofundate. De fapt, sunt convins că Florian Coldea va continua aceste mega-anchete, inclusiv împreună cu partenerii euro-tlantici”, a precizat Alexandru Cumpănașu. 


VIDEO. Înregistrarea emisiunii. Declarația citată este la minutul 44.00.


Citeşte şi:George Maior, şeful SRI, despre cea mai mare criză: "Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a pus o mare presiune asupra Statului şi a credibilităţii". Un obiectiv important: "Aducerea lui Hayssam ţară"

Șeful SRI, George Maior, la ”Lumini și Umbre” (B1TV): ”Din punct de vedere al Serviciului, știu tot ce se întâmplă în țara asta. Toate mandatele sunt semnate de director”

INTERVIU EXCLUSIV PRINT. Directorul SRI, George Maior, despre riscurile lipsei unei legislaţii care să identifice posesorii de cartele pre-pay

Șeful SRI, George Maior, la ”Lumini și Umbre” (B1TV): ”Din punct de vedere al Serviciului, știu tot ce se întâmplă în țara asta. Toate mandatele sunt semnate de director”

EXCLUSIV EVZ. ȘEFUL SRI, despre OFIȚERII ACOPERIȚI în presă: ”Este o armă a oricărui serviciu secret”

Șeful SRI, George Maior, la ”Lumini și Umbre” (B1TV): ”Din punct de vedere al Serviciului, știu tot ce se întâmplă în țara asta. Toate mandatele sunt semnate de director”

George Maior, despre fosta şefă DIICOT: "SRI nu a fost implicat în fotografierea Alinei Bica și a Elenei Udrea la Paris"

Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi