Editura Evenimentul si Capital

Georgică Severin şi Mădălin Voicu solicită demisia lui Andrei Muraru din CA al SRTv

Madalin Voicu
Autor: | | 2 Comentarii | 340 Vizualizari

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, şi vicepreşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, Mădălin Voicu, solicită demisia lui Andrei Muraru din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune „pentru implicarea televiziunii publice în campania electorală”, scrie Agerpres.

Potrivit celor doi, Andrei Muraru nu este doar membru în Consiliul de Administraţie al SRTv, ci şi consilier al candidatului ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis, „ceea ce pune într-o cu totul altă lumină atacurile la adresa televiziunii publice”.

„Domnul Andrei Muraru face, practic, propagandă pe bani publici din calitatea de membru în CA al SRTv în favoarea candidatului la Preşedinţie al cărui consilier este. De aceea, considerăm că gestul firesc pe care domnul Muraru trebuie să îl facă este prezentarea demisiei din funcţia de membru CA al SRTv, aşa cum au procedat şi alţi membri ai Consiliului atunci când au ocupat poziţii ce ar fi putut induce ideea de influenţă politică asupra poziţiilor exprimate ca reprezentanţi în CA al televiziunii publice”, se arată într-un comunicat de presă.

Solicitarea lui Georgică Severin şi a lui Mădălin Voicu vine după ce aceştia au luat act de afirmaţiile lui Andrei Muraru cu privire la invitarea premierului Victor Ponta la emisiunea „Viaţa satului”.

„De asemenea, am luat act de speculaţiile făcute de domnul Muraru cu privire la cine ar urma să efectueze, pentru televiziunea publică, sondajele de la ieşirea de la urne. Acuzaţiile formulate de domnul Muraru sunt evident nefondate şi reprezintă o încercare inacceptabilă pentru un membru al CA al SRTv de a discredita televiziunea publică”, se mai arată în documentul citat.

Potrivit celor doi parlamentari din conducerea Comisiilor de cultură ale Parlamentului, „premierul Ponta a evitat apariţiile la TVR în emisiuni electorale tocmai pentru a fi evitate acuzaţiile de politizare la adresa televiziunii publice”.

„Dacă analizăm numărul de apariţii din ultima perioadă la Televiziunea Română ale premierului Victor Ponta, prin comparaţie cu cele ale domnului Klaus Iohannis, se va vedea că cel din urmă are, în mod cert, un număr mai mare de prezenţe la TVR”, mai spun cei doi, potrivit sursei amintite.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate