Gîndul de la ora 12. Către televiziunile de știri: boicotați diversiunea Comandamentelor de iarnă! Cereți conferințe de presă!

Gîndul de la ora 12. Către televiziunile de știri: boicotați diversiunea Comandamentelor de iarnă! Cereți conferințe de presă!

Pe cînd voroveam în direct la EVZ, s-a transmis în direct conferința de presă de la Buzău a lui Liviu Dragnea, șeful baronilor PSD.

Incapabil să răspundă la întrebări, Liviu Dragnea a șters-o imediat, repetînd strategia de supraviețuire a șefului său, Victor Viorel Ponta: Pitirea cu orice preț. Colegii mei mai tineri de la Evz au pus dificultatea momentului pe competența presei locale. Firește că în astfel de împrejurări presa locală e mult mai competentă decît presa centrală, pentru că presa locală se ocupă de oameni, în timp ce presa centrală se ocupă de oamenii politici, o mutație genetică monstruoasă a oamenilor. Explicația momentului e alta. Pentru prima dată de la debutul Crizei meteo, ștabii s-au confruntat cu o conferință de presă. Prin televiziunile de știri, Victor Ponta a manipulat din nou în chip grosolan opinia publică. S-a oferit televiziunilor de știri și s-a comandat TVR (alo, intelectualul Stelică, cum e să te faci gumilastic?!), transmisia în direct a spectacolelor de sunet și lumină numite ședințe ale Comandamentelor de iarnă. Opiniei publice i s-a prezentat un exercițiu de minciuni sfruntate. Altfel ar fi stat lucrurile dacă șeful Comandamentului sau membrii Comandamentului ar fi ținut, pe rînd, conferințe de presă. Ar fi fugit cu coada între picioare, ca viteazul Liviu Dragnea, pentru că ar fi fost prinși cu minciuna. Continuînd să transmită în direct spectacolele aranjate ale Comandamentelor, televiziunile de știri contribuie din plin la uriașa manipulare a opiniei publice. Ar fi normal să le boicoteze, cerînd conferințe de presă și nu spectacole de minciuni. Cine s-o facă?