Editura Evenimentul si Capital

Google lansează COMPUTERUL CUANTIC

Computerul D-Wave X2.
Autor: | | 1 Comentarii | 1955 Vizualizari

Google anunţă un SUCCES IMENS al calculatorului cuantic, care este de100 de milioane mai rapid decît un computer obişnuit.

Profitînd de avantajele pe care le oferă legile stranii ale fizicii cuantice, Google susţine că noul computer poate aduce rezolvarea problemelor de milioane de ori mai rapid decît calculatoarele obişnuite.


După o serie de eşecuri în urma testărilor, Google anticipează succesul noului concept sub numele de D-Wave X2, în urma testelor care relevă o rapiditate a serverelor mult peste cea a unui computer obişnuit. 

Mai multe teste efectuate anterior scot în evidenţă capacitatea peste limită a computerului, iar cel mai recent arată că acesta poate răspunde anumitor algoritmi în timp de cîteva secunde, spre deosebire de rezultatele de pînă acum. Computerele obişnuite codifică datele în biţi prin utilizarea de tranzistori, care sunt de dimeniuni microscopice iar prin gruparea lor pot fi obţinute calcule foarte complexe ce duc la buna funcţionare a programelor pe care lucrăm zi de zi pe comptere. Acesta este un proces foarte complex şi a fost nevoie să fie supus foarte multor teste, ceea ce explică faptul că a apărut atît de tîrziu.

Computerul cuantic este departe e a fi unul uşor de utilizat, după cum susţine chiar şi directorul programelor de cercetare NASA, Rupac Biswas, "Este un proces de tehnologie cu adevărat revoluţionar care ar putea schimba foarte multe în viaţa de zi cu zi", potrivit independent.co.uk
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro