Grindeanu, LOVITURĂ pentru SRI! Vrea să le REDUCĂ BUGETUL pe 2017

Grindeanu, LOVITURĂ pentru SRI! Vrea să le REDUCĂ BUGETUL pe 2017

Executivul aprobă, vineri, proiectul de buget pentru anul în curs, după cum anunţa miercuri premierul Sorin Grindeanu. Proiectul de buget urmează să ajungă vineri seară la Parlament.

Noua variantă a proiectului de buget nu a fost încă publicată pe site-ul Ministerului de Finanțe, însă au apărut deja informații pe surse cu privire la principalele schimbări. Ședința urmează să înceapă la ora 13:00.

Astfel, Guvernul a operat tăieri la bugetul SRI și al Administrației Prezidentiale. Potrivit unor surse din ministerul de Finanțe, la SRI bugetul ar fi fost redus cu peste 10%, în timp ce Administrația Prezidențială ar urma să primească cu 15% mai puțini bani decat în varianta inițială, anunță realitatea.net

Bugetul pentru Administrația Prezidențială este de 41 de milioane de lei, în scădere cu 5 milioane față de suma inițială, este cu 15% mai mic față de cel din 2016.

Ne puteți urmări și pe Google News

SRI are un buget de 1,7 miliarde de lei, în scădere, față de alocarea anterioară care prevedea 1,9 miliarde de lei. Scăderea este de 10,5%.