Editura Evenimentul si Capital

Guvern: Alocare de fonduri pentru două proiecte de investiții la Metrou

Ședință de guvern
Autor: | | 2 Comentarii | 142 Vizualizari

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind alocarea a 188,525 milioane de lei, sumă provenită din vânzarea unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră, pentru finanţarea lucrărilor la două proiecte de investiţii ale Metroului, a informat Biroul de presă al Guvernului.

"Ministerul Transporturilor va primi 188,525 milioane de lei din sumele obţinute în urma scoaterii la licitaţie prin platforma comună a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru finanţarea, în 2015, a două proiecte de investiţii: "Magistrala IV - Metrou", proiect pentru care se alocă 150 de milioane de lei şi "Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni", proiect pentru care se alocă 38,525 milioane de lei. Guvernul a aprobat, în acest sens, un proiect de lege care completează OUG 115/ 2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene", precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, decizia luată de Guvern va permite continuarea lucrărilor de construcţie la Magistrala IV - Metrou.

"Acest proiect nu primise finanţare pentru lucrări în anul 2015 şi, din acest motiv, lucrările de construcţie au fost oprite. De asemenea, va face posibilă continuarea proiectării şi lansarea lucrărilor la proiectul 'Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni', cu termen de punere în funcţiune în anul 2020 - cerinţă impusă de UEFA", mai precizează comunicatul respectiv.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro