Guvernul nu s-a speriat de proteste şi DNA | Proteste anti-Guvern

Liviu Dragnea a spus că priveşte „cu foarte mare atenţie şi cu foarte mare preocupare” declaraţia comună a ambasadorilor din Belgia, Canada, Franţa, Germania, Olanda şi Statele Unite faţă de modifi carea Codurilor penale FOTO: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 6 Comentarii | 557 Vizualizari

Social-democraţii din teritoriu vor declanşa o acţiune de strângere de semnături privind susţinerea programului de guvernare și nu renunță la OUG pe Codurile penale

Este ora 16.30. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu susţin o declaraţie de presă comună. PSD nu va organiza o contramanifestaţie de susţinere a Guvernului. „Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români şi eu aşa ceva nu accept”, spune Dragnea. În schimb, PSD va strânge „paşnic” semnături de susţinere a cabinetului social-democrat.


24 de ore de foc. Filmul celei mai crâncene bătălii dintre Puteri | Proteste anti-Guvern

Oficialii europeni cer guvernului să nu renunțe la lupta anticorupție | Proteste anti-Guvern

Atacatorii din Piața Victoriei au venit înarmați cu arme albe și cocktailuri Molotov | Proteste anti-Guvern

13, numărul Ordonanței, este cu ghinion pentru Ministerul Justiției | Proteste anti-Guvern

Protestul pe Internet | Proteste anti-Guvern


De asemenea, conducerea partidului a votat în unanimitate susţinerea în continuare, în bloc, a Guvernului Sorin Grindeanu. Executivul nu va renunţa la ordonanţele pe justiţie, au mai stabilit PSD-iştii. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu a vrut să-şi dea demisia, iar ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, va asigura interimatul la ministerul pentru Mediul de Afaceri, în urma demisiei de onoare a lui Florin Jianu.

Nici premierul Sorin Grindeanu nu a vrut să-şi dea demisia, el spunându-le colegilor că vrea să continue la vârful Guvernului pentru că „milioane bune” de oameni au votat PSD. Social-democraţii acuză o campanie de dezinformare dusă împotriva lor. „Şi eu dacă aş fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea şi deciziile CCR, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul, aş fi ieşit în stradă, revoltat”, s-a plâns Dragnea.

Dosar redeschis?

Liviu Dragnea dă asigurări că OUG privind Codurile penale nu opreşte procesul în care este implicat, pentru că acuzaţia de fals intelectual rămâne. În schimb, anunţă că a început o acţiune de redeschidere a procesului „Referendumul” şi a depus o plângere penală împotriva procurorului Lucian Papici, pe motiv că ar fi uzurpat calităţi oficiale. „Avocaţii spun că practic eu nu am hotărârea de condamnare (...) nu este completă”, a adăugat el.

Grindeanu nu se teme

Premierul Sorin Grindeanu spune, referitor la solicitarea DNA de transmitere a înscrisurilor legate de elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale şi graţierea, că toate procedurile au fost conform legii. „Nu am încălcat legea cu nimic, nici eu nici domnul ministru a Justiţiei”, a zis el.


24 de ore de foc. Filmul celei mai crâncene bătălii dintre Puteri | Proteste anti-Guvern

Oficialii europeni cer guvernului să nu renunțe la lupta anticorupție | Proteste anti-Guvern

Atacatorii din Piața Victoriei au venit înarmați cu arme albe și cocktailuri Molotov | Proteste anti-Guvern

13, numărul Ordonanței, este cu ghinion pentru Ministerul Justiției | Proteste anti-Guvern

Protestul pe Internet | Proteste anti-Guvern


Ultima salvă de tun a USR

Ora 18.20. Parlamentarii USR revin la protestul din faţa sălii de şedinţe a PSD. După ce Liviu Dragnea a plecat, ei au mers după el până la lift. „Abrogaţi ordonanţele şi opriţi-vă să mai minţiţi! Unii v-au comparat cu Ceauşescu, cum vă simţiţi? Fiţi curajos domnule Dragnea, ascultaţi- l pe domnul Chirică de la Iaşi”, i-au spus USR-iştii. Liderul PSD nu le-a răspuns parlamentarilor USR.

„Europa să afl e ce fac Dragnea și Grindeanu”

Ora 19.00. Europarlamentarul Siegfried Mureșan anunță pe Facebook că a cerut Parlamentului European ca partenerii internaționali, inclusiv Comisia Europeană, să facă presiuni asupra Guvernului Grindeanu pentru a retrage „ordonanțele penalilor”. „Este important ca Europa să fie alături de cetățenii României în lupta împotriva politicienilor corupți, asta așteaptă cetățenii României de la Europa”, a spus el în plenul Parlamentului European. Ora 19.30. Liderul PNL Raluca Turcan declară că Liviu Dragnea a recunoscut că este beneficiarul ordonanței Guvernului. „A fost o seară a premierelor. Liviu Dragnea a recunoscut pentru prima dată că ordonanţa dată pe ascuns de către Guvernul său i-a albit dosarul. A recunoscut în faţa unei naţiuni întregi că din dosarul pe care îl are pe rol infracţiunea de instigare la abuz în serviciu nu mai este valabilă.”

„Episodul «Bullshit»”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut miercuri o discuţie „destul de bună şi de corectă” cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, pe fondul protestelor legate de OUG care modifică legislaţia penală. Dragnea a relatat că i-a explicat lui Klemm ce a făcut Guvernul dar nu a vrut să spună şi opinia ambasadorului. Legat de înregistarea audio a unui interviu pe care l-a dat în presa elveţiană şi în care spune că anticorupţia este un „bullshit”, Liviu Dragnea a negat că este vocea lui. El a zis că nu a avut „acea succesiune de cuvinte’’ şi nu vrea să facă „jocul cu pixelul albastru’’. „Nu ştiu ce au făcut şi ce au montat’’, a adăugat şeful PSD.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro