Guvernul, popular cu infractorii

Guvernul, popular cu infractorii

Premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul de externe, Adrian Cioroianu, nu considera o problema prezenta romului Costica Argint - dat in urmarire prin Interpol - la intalnirea de miercuri de la Roma.

Mai ales ca acesta „a venit sa-si spuna pasurile” si „s-a comportat decent”.

„Nu vreau sa ma laud, dar nu cred ca este cel mai grav lucru ca acest om a putut sa vina si sa-si spuna si el pasurile si problemele”, a declarat ieri Tariceanu. Serviciul de Protectie si Paza stia inainte de intalnirea lui Tariceanu cu reprezentantii comunitatii romanesti ca Argint va fi prezent.

Potrivit unor surse din guvern, si premierul ar fi fost avertizat ca „se va intalni cu persoane care ar putea avea atitudini ostile”. „Problema este ca nu am vrut ca la aceasta intalnire, la care am invitat toate asociatiile de romani, sa apara cumva impresia ca pe romi ii dam la o parte. Pentru ca s-ar fi speculat, daca nu l-am fi lasat, atunci ar fi fost pus pe faptul ca „am vrut sa vorbesc cu premierul sa-i spun ceva si nu sunt lasat, SPP-ul ma opreste” si asa mai departe”, a spus Tariceanu la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Si  Adrian Cioroianu sustine ca a aflat ulterior ca in sala era cineva cu probleme. „Nu e in atributia mea sa umblu cu catusele dupa mine. Omul acela a vorbit absolut decent”, a declarat ministrul, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, adaugand: „la sfarsit, i-am pus mana pe umar”.