Hackerul Guccifer, ARESTAT. El s-a oferit să îi dea informaţii lui Dan Voiculescu despre șefului SRI, George Maior

Hackerul Guccifer, ARESTAT. El s-a oferit să îi dea informaţii lui Dan Voiculescu despre șefului SRI, George Maior

Judecătoria Sectorului 5 a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Marcel Lazăr Lehel, hackerul Guccifer, care i-a spart contul de e-mail șefului SRI, George Maior. Hackerul Guccifer s-a oferit să îi ofere informaţii lui Dan Voiculescu. Marcel Lazăr l-a sunat şi a vorbit cu şeful de cabinet a lui Voiculescu.

Potrivit B1 TV, informaţia a fost funizată de către asistentul lui Dan Voiculescu, cel care a discutat direct cu hackerul. Conversația a avut loc în luna decembrie, atunci hackerul i-a transmis lui Voiculescu că are informații importante care l-ar putea interesa.

Din ancheta procurorilor nu reiese dacă Dan Voiculescu a fost interesat de informații, iar hackerul nu a mai făcut un alt apel telefonic în acest sens.

Totuși, Marcel Lazăr a obținut o adresă de e-mail de la asistentul lui Dan Voiculescu și a trimis o singură fotografie, în care apărea George Maior, alături de o persoană de sex feminin și patru copii. Micul Fum avea deja o condamnare Marcel Lazăr Lehel, sub pseudonimul Micul Fum, a spart conturile de e-mail ale mai multor vedete autohtone. El a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii DIICOT l-au ridicat de la Arad, el fiind așteptat la București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au desfăşurat în data de 22.01.2014 o acţiune pe linia combaterii criminalităţii informatice, fiind efectuată o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Arad, a informat DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, Micul Fum a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

"Totodată, învinuitul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise. Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză", informeaza DIICOT.

Marcel Lazăr alias Micul Fum a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie.

În cauză s-a cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Guccifer - profil de ”persoană publică”

Marcel Lazăr și-a făcut anul trecut un profil de ”persoană publică” pe Facebook, sub pseudonimul Guccifer. El explică aici, în engleză, cine e și cu ce se ocupă: ”Guccifer este pseudonimul folosit de un hacker, care este responsabil pentru o serie de încălcări ale securității la nivel înalt care implică atât actualilor și foștilor membri ai guvernului Statelor Unite. Hackerul a apărut pentru prima dată în mass-media după raportul The Smoking Gun, ca responsabil pentru hacking în contul AOL al lui Dorothy Bush Koch, sora fostului președinte George W. Bush. [1] Fotografii de familie ale fostului președinte George W Bush, care a fost în spital la momentul respectiv, au circulat pe internet. El a vehiculat, de asemenea, un auto-portret pictat de către George W. Bush, reprezentând fostul președinte la duș. Guccifer a atacat un număr de conturi AOL, Yahoo, Flickr și Facebook, oferindu acces la informații cu privire la oficiali guvernamentali de nivel înalt, foști și actuali”.

Tot aici a postat codul numeric personal al președintelui american, Barack Obama.