Halep joacă tenis pentru prima dată în 2017

Halep joacă tenis pentru prima dată în 2017

Măcinată de accidentări și de rezultate negative, românca și-a recăpătat jocul de altădată, cu ocazia turneului de la Miami, unde va evolua în „sferturi”

Simona Halep a revenit cu poftă de tenis pe „hard”-ul competiției din Florida. Românca aflată pe locul 5 în ierarhia WTA s-a calificat, ieri, în sferturile de finală de la Miami, în urma unui meci incredibil.

Simona s-a impus, în „optimi”, în fața australiencei Samantha Stosur (19 WTA), cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2. Comeback- ul sportivei noastre a fost unul spectaculos. Pe lângă faptul că a cedat primul set, Halep a avut tăria de a reveni de la scorul de 2-5 în setul secund, a salvat o minge de meci și a excelat, apoi, în „decisiv”.

La doi pași de a reveni în Top 4

Ne puteți urmări și pe Google News

„Revenirea a fost destul de bună şi sunt foarte bucuroasă. Ultima revenire de acest gen a fost prin 2014, în primul meu meci la Doha, împotriva lui Kanepi. Sunt bucuroasă acum, îmi arată că încă mai pot să joc tenis. Nu am cedat şi am crezut în şansa mea”, a spus românca, la finalul meciului. Astfel, Simona și-a egalat performanța din ediția precedentă de la Miami, iar pentru un loc în semifinale se va lupta cu britanica Johanna Konta, numărul 11 mondial.

Singurul meci disputat între cele două a avut loc în 2015, la Wuhan (China), unde câștig de cauză a avut Konta, scor 6-3, 3-6, 7-5, în „optimi”. Acum, Halep mai are nevoie de două succese pentru a reveni pe locul 4 WTA, pierdut, recent, după turneul de la Indian Wells, în favoarea slovacei Dominika Cibulkova.