Hercules”- eroul bun, măcinat de tragedii

Hercules”- eroul bun, măcinat de tragedii

Filmul regizorului Brett Ratner este plin de surprize: un cap de leu, o platoșă rezistentă și nelipsita ghioagă îl trasformă pe muritorul Hercule în legendă. Patru români fac parte din echipa de tehnicieni

Bătălii spectaculoase, replici amuzante şi evoluţia deloc previzibilă a scenariului semnat de Ryan Condal şi Evan Spiliotopoulos fac din Hercules un film ce merită văzut. În viziunea modernă a regizorului Brett Ratner, starul filmelor de acțiune, Dwayne Johnson, îi dă viață fiului lui Zeus. Producția are la bază seria de benzi desenate „Hercule: Războaiele Tracice” de la Radical Studios, în care Steve Moore a croit povestea unui erou decăzut și îndoit de sine, care caută izbăvirea.

Regizorul Brett Ratner mută conflictul din Olimp pe Pământ și transformă faptele de vitejie ale semizeului mai degrabă într-un produs de marketing. Într-o lume cu alianţe schimbătoare şi ambiţii imperiale, oamenii aveau nevoie să creadă în puteri mitice.

Eroul contrastelor

Ne puteți urmări și pe Google News

Legendarului erou care a înfrânt leul din Nemea şi fiinţele iadului este un om al contrastelor. Pe de-o parte, Hercule e nesigur din cauza unei tragedii personale și un mercenar ce luptă pentru aur. În același timp, el este sensibil la durerea celor din jur și gata să-și pună sabia în slujba celor nedreptățiți.

Finalul are și o morală. Poți deveni o legendă dacă cei din jur cred în tine și ai cinci prieteni devotați. Deși primită cu neîncredere, alegerea lui Dwayne Johnson în rolul principal s-a dovedit inspirată. Alături de el, John Hurt (Cotys), Ian McShane (Amphiaraus), Rufus Sewell (Autolycus) și Joseph Fiennes (regele Eurystheus) completează distribuția.

Români în echipă

Szilard Gergely, Laszlo Gergely, Claudiu Zoltan Medve şi Florin Cătrinoiu sunt patru români ce se numără printre cei 60 de tehnicieni ce au lucrat la efectele speciale.

Aduși de Forum Film la avanpremiera din România a producției, bărbații au prezentat propsurile ce s-au folosit la filmările ce s-au desfășurat în Ungaria.

„Am fost o echipă de 60 de oameni, sârbi, englezi, unguri, români, germani și italieni.Fiecare știa exact ce are de făcut. Noi am avut partea de recuzită de război. Aveam zilele când filmările durau între 12, până la 16 ore și lucram cot la cot cu oamenii de pe platou”, a povestit Florin Cătrinoiu.