Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ce se întâmplă, în linişte?

Autor: | | 0 Comentarii | 2445 Vizualizari

Pe 25 septembrie s-au născut William Faulkner, Dmitri Şostakovici, Michael Douglas, Robert Bresson, Mark Hamill, Christopher Reeve, Panait Cerna, Călin Turcu, Simion Pop, Maria Tănase.

Nimic în „kalendar”, se sting ecourile primei sărbători de toamnă a lupilor, nimic important în calendarul creştin, doar Sf. Mc. Eufrosina, a cărei nume mi-a plăcut întotdeauna.

Mă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce părere am despre prezidenţiabili? Dar despre Turcescu... Robert Turcescu?

Nu am nicio părere! Se apropie vremuri grele, vremuri foarte grele şi toată energia mea este canalizată ca să înţeleg posibilele dezvoltări ale viitorului. Să fac scenarii şi apoi să le comunic celor care contează!

Vacarmul asurzitor al alegerilor prezidenţiale, pentru mine devine o linişte calmă de apus de soare în deşert.

Sunt multe ştiri care nu vă sunt aduse la cunoştiinţă, multe conexiuni internaţionale eludate sau comentate bont, prosteşte. Nu am ce să fac, asta-i via, asta-i gara, vorba francezului!

Cu nasul în cele două roabe de rahat naţionale, cu gândul la problemele noastre de hamsteri şi cu spectrul alegerilor prezidenţiale, românul de lângă tine, de lângă mine, tu, eu, suntem din nou prostiţi şi păcăliţi de perversiunea „păpuşarilor”.

Foaie verde de dudău, o să fie şi mai... bine!  

Totuşi, chiar până în sihăstria mea de pustnic în rodaj, ajung stropi din cazanul cu pucioasă al vieţii cotidiene româneşti.

Nu-mi place ce se întâmplă! În liniştea asurzitoare ultima fabrică importantă din Bucureşti, „Aversa” va fi demolată. O să murim de foame peste câţiva ani secetoşi! Ştiu ce vorbesc, mi-am făcut stagiatura ca inginer acolo. „Aversa” era singura fabrică din ţară unde se produceau pompe pentru agricultură, alimentări cu apă, pompe pentru hidrocarburi etc. A fost „strânsă de gât” cu meşteşug! Profită un investitor din afara UE, care probabil că o să transforme cele 10 hectare pe care se întindea fabrica şi institutul de proiectări, într-un bordel! Alt bordel! Dacă aş ştii cui, aş cere o anchetă drastică, cum a pierdut statul procesul cu investitorul străin lăsând din mână o unitate strategică, de securitate naţională!

Altă unitate de industrie românească, „Magiun Topoloveni”, marcă înregistrată UE, este distrusă încet-încet de un trib de arăbeţi care i-a copiat borcanele şi produsele şi plătesc sume importante supermarketurilor ca să promoveze mărfurile, calitativ inferioare, ale celor din afara UE în dauna producătorului romăn. Nimeni nu ia nicio măsură, cei care se ocupă de concurenţă neloială numără banii de la arabi. Ar trebui şi aici o anchetă!

Două exemple de ceea ce se întâmplă în linişte - am un dosar întreg, dosarul trădărilor de ţară. Şi o listă de nume... trădătorii de ţară!

Dar am şi o mică speranţă. În weekendul când am fost la Brăila să vorbesc despre Nae Ionescu cu tinerii aceia din armată, servicii, procuratură, jandarmerie, am adus vorba şi de lista mea. Tinerii au zâmbit: „Îi ştim bine, domnule profesor, ar trebui un camion ca să aducem dosarele lor. Fiţi fără grijă, sunt pe ţeavă!”

Dacă se schimbă locatarul de la Cotroceni, mai rămân trădătorii de ţară pe... ţeavă?

BERBEC  Ai încredere în forţele tale, aşa că lucrurile îţi par mai uşoare de făcut. Niciun obstacol în perspectivă, negociază, căuta alianţe şi acceptă, dacă nu se poate altfel, mici compromisuri.

O întâlnire importantă la mijlocul zilei, la prânz, te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie, de apartament, de cămin, în general.

TAUR  O zi densă. Analizează bine înainte să porneşti pe un nou drum. Ceea ce începi astăzi poate aduce rezultate contradictorii. Nu lua visurile drept realitate, promisiunile drept garanţii!

Nu intra în discuţii asupra patrimoniului comun, sau a unor proprietăţi pe care le împarţi cu alţii. Afacerile sentimentale sunt moderat aspectate, mai curînd spre bine, sănătatea la fel.

GEMENI  Primeşti nişte veşti care te încurcă! Azi e bine să fii mai sigur pe tine, mai hotărât! Sau măcar să pari aşa faţă de cei din jur.  Joacă un rol pozitiv şi poţi primi aplauze pe scena vieţii!

Ascensiunea ta din ultimul timp şi ultimile mişcări profitabile atrag invidii şi bârfe. Domeniul dragostei şi al relaţiilor sociale nu este aspectat, deschizînd cutia Pandorei, a neprevăzutului.

RAC   Azi, ca să-ţi atingi scopurile, trebuie să uzezi de diplomaţie şi politeţe, de care ştii foarte bine să te foloseşti. Sigur, dacă nu e vorba de nişte nesimţiţi de mitocani. Atunci, renunţă!

Promovează-ţi cu îndrăzneală interesele şi solicită ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent, ai multe şanse să reuşeşti în ceea ce îţi propui.

LEU   Configuraţia astrală avantajează proiectele personale şi/sau domeniul sentimental. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în cursul dimineţii. Sunt mari, destul de mari interese în joc!

Este şi o zi cînd se pot petrece evenimente neplăcute în sfera familiei şi a prietenilor, care sunt malefic aspectate. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară a valorilor şi propriile aspiraţii.

FECIOARĂ  Pe plan profesional trebuie să iei imediat unele măsuri, decizii care nu mai suferă amânare. Comunicarea este avantajată, stelele îţi conferă astăzi un dar al negocierii şi al convingerii.

Fii foarte atent la surselor tale de venituri. Analizează, sintetizeză, decide şi controlează. Poate este vremea să-ţi diversifici activitatea. Vin vremuri foarte grele, probabil că economia se va prăbuşi, şi tot oamenii cinstiţi o să sufere, aşa că trebuie să te pregăteşti de pe acum.

BALANŢĂ   Magnetismul personal, carisma, este în creştere, poţi lămuri unele situaţii sentimentale, sau să faci unele alegeri. E puţin cam târziu să te cuprindă regretele pentru greşelile din trecut!

Nu te apuca de lucruri noi mai ales din afara sferei tale, cel puţin în această perioadă. Sunt avantajate, însă, întâlnirile de afaceri sau sociale, discuţiile, negocierile, vizitele pe eveniment – tot ceea ce ţine de comunicare în economic-social-politic-dragoste.

SCORPION   Astăzi eşti ascultat cu multă atenţie, pentru că propunerile tale sunt logice, constructive şi aduc soluţii la probleme! Modul acesta pozitiv de comportament trebuie să-ţi aducă succes!

Totuşi ai o veste despre nişte pagube, nişte pierderi de bani. La o verificare mai atentă vei vedea că pierderile respective nu sunt nici aşa de mari şi ca nici nu te interesează pe tine personal în mod deosebit. Aşa că ia lucrurile uşor, dar nu duce vorba, nu trîmbiţa veştile prietenilor, colegilor, rudelor, cunoscuţilor şi necunoscuţilor. Nu aşa devii interesant şi popular.

SĂGETĂTOR   Nu este uşor să fii motivat astăzi, ai o seamă de reţineri. Bănuielile tale cuprind un spectru larg al incompetenţei, nesimţirii şi a prostiei celor cu care lucrezi. Fă-te că nu ştii!

Profesional vorbind, trebuie să-ţi modulezi afacerile de aşa natură încât varietatea şi diversitatea mare a surselor de venit să asigure încasări relativ constante – este concluzia zilei de astăzi. Pe de altă parte nu spera şi nu ai teamă, se schimbă totul dar nu se urneşte nimic sau nu se schimbă nimic dar totul se transformă. Aparenţele înşeală, cel mai adesea...

CAPRICORN   Astăzi mergi direct la miezul problemei, la esenţă. Nu prea îţi place ce găseşti, dar asta-i via, asta-i gara, vorba francezului! Stelele indică, nu obligă să-ţi placă ceva, sau pe cineva!

Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. Nu apare nici o ameninţare serioasă, nici în stele, nici pe piaţă. În perioada menţionată afacerile de inimă (nu cardiologice) sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări.  

VĂRSĂTOR   Cu toată situaţia financiară de criză, astăzi eşti foarte entuziast şi optimist. Prietenii te apreciază pentru că buna ta dispoziţie este contagioasă, benefică şi... rară în aceste timpuri!

Îţi este mult mai convenabil să fi producătorul şi regizorul piesei cotidiene decât unul dintre actorii de pe scenă. Poate o să ai mai puţină glorie şi aplauze, dar cu siguranţă mai multă stabilitate şi mai mulţi bani.

PEŞTI  Eşti prudent, stai între două ape, este normal să nu sari imediat de gâtul cuiva, chiar dacă îţi place persoana respectivă. Dar, prin limbajul nonverbal, poţi să-ţi arăţi interesul!

Eşti dispus să porţi conversaţii lungi, despre subiecte diverse. Mercur in aspecte şi toane bune te influenţează favorabil si debitul verbal are volumul unei Niagare. Pe total: zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare.  După masa de prânz evită întîlnirile de afaceri strategice, sau, plăţile cu numerar!
Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate