PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Horoscop

Horoscopul lui Dom' Profesor. Helga-Maria a plecat în Australia

Autor: | | 0 Comentarii | 3491 Vizualizari
Radu Stefanescu
Pe 12 ianuarie s-au născut Jack London, Joseph Joffre, Haruki Murakami, Herman Göring, John Winthrop, Edmund Burke, Per Gessle, Rodica Tapalagă, Aurel Storin, Laurenţiu Profeta.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii(tele): Tatiana şi Eutasia.

Nimic în „kalendar”.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, se întâmplă lucruri, se întâmplă lângă noi, chiar cu noi, cu familiile noastre.

Obiceiul meu, de fapt al familiei mele, era ca să se corespondeze, sau să se viziteze toţi ceilalţi membri ai familiei, mărită prin taina mirului, prin nunţi şi botezuri. După anul nou pe stil vechi, la mijlocul lui ianuarie, aproape de ziua Regelui nostru, al lui Eminescu. Acum toată familia s-a băjenit, nu mai am pe nimeni în România. Dar tehnologia modernă, Skype, în particular, îmi permite să ţin legătura cu finii şi nepoţii mei.

Despre Gelu şi Viorica, din Germania, ştiam, din toamnă, de la începerea şcolii, că s-au hotărât să plece tocmai în Australia. M-am cam mirat, cei doi fini ai mei au o situaţie foarte bună într-un oraş măricel din Franconia. Gelu, economist inspirat, l-am avut student la ASE, iar Viorica, chimistă de clasă, s-au implicat în industria farmaceutică germană. Au reuşit, după o muncă titanică. Au o fetiţă, Helga-Maria, vă daţi seama că dacă poartă numele Maria, a fost botezată de mine! O Leoiacă superbă, de numai 16 ani. Blondă, înaltă, cu ochii albaştri ca Marea Egee. O frumuseţe de fată. În plus, o fată inteligentă, îmi face mare plăcere să discut cu ea, are un amestec de înţelepciune neaşteptată, de inteligenţă fluidă şi naivitate feciorelnică, care mă încântă. Aşa erau domniţele din neamul meu. Furtuna hormonală, specifică vârstei, prin care trece, nu a speriat-o şi nici nu i-a făcut cearcăne. Tratează pubertatea cu umor şi optimism.  Când am vorbit cu ea, am întrebat-o ce părere are de plecarea în Australia, de faptul că părăseşte şcoala, prietenii şi prietenele.

Helga-Maria s-a posomorât brusc, niciodată nu am văzut-o aşa. „Din cauza mea plecăm”, mi-a mărturisit. A urmat o confesiune, o destăinurie, aşa, ca între fină şi naş. Nu credeam că o să aud vreodată o astfel de istorie. „Părinţilor mei le-a fost ruşine să-ţi povestească, nanule!”

Pe scurt, Helga-Maria este hăituită, hărţuită. De câţiva băieţi musulmani, care o cer în căsătorie. Oraşul german în care locuiesc finii mei s-a transformat radical în ultimii doi ani de zile. S-a umplut de musulmani, care au adus cu ei un mod de trai străin, pe care încearcă să-l impună tuturor.

Helga-Maria a fost amuzată de cereri, dar le-a respins cu fermitate. Finii mei s-au trezit acasă cu părinţii băieţilor respectivi, veniţi cu aur şi cadouri să peţească fata. Foarte politicoşi, Gelu şi Viorica i-au respins şi le-au spus că fata are alte planuri, facultatea şi o carieră şi că nu vrea să se mărite. Ei credeau că lucrurile se vor opri aici.

Au fost chemaţi la şcoala unde învaţă Helga-Maria, în treacăt fie spus, cu rezultate excelente. O comisie din trei femei, cam întunecate la faţă, le-au reproşat părinţilor Helgăi-Maria că fata este „sălbatică şi neprietenosă”. Gelu nu suportă multe, doar a fost studentul meu. Aşa că a retras fata de la şcoală şi a dat-o la una mai fiţoasă, mai scumpă. Ce să vezi, musulmanii, după fată, nu a trecut o săptămână şi s-au mutat şi ei la şcoala respectivă. După o tentativă eşuată, în care au vrut s-o fure pe fată - părinţii ei, finii mei, s-au hotărât: au plecat cât mai departe, unde nu sunt musulmani!

Am întrebat-o pe Helga-Maria dacă nu-i place vreunul, dintre cei trei băieţi musulmani. „În niciun caz, nanule, sunt proşti, primitivi şi miros urât! Nu am timp de băieţi acum, am alte priorităţi!”  Aşa că, duminică, Viorica, Helga-Maria şi Gelu s-au urcat în avionul Qantas, care i-a dus pe Ultimul Ţărm. Au ajuns cu bine, sunt încântaţi, într-un orăşel din Australia, unde nu este nici picior de musulman. Helga-Maria râde din nou, în cascade, cum numai o Leoiacă tânără ştie!

Europeni alungaţi din Europa, de către musulmani!

L-am întrebat pe Gelu de ce nu s-au întors în România. „Din lac, în puţ! România este puternic infiltrată de interesele musulmanilor. Nu vrea clasa politică să primească zeci de mii de musulmani? Te poţi aştepta să se dea o lege prin care fetele albe sunt obligate să se mărite cu musulmani, să nu fie discriminare. Politic corect!” - a spus, cu ironie, Gelu. Ştiam şi eu, are dreptate!   

BERBEC    Veştile neplăcute intră pe fereastră, spune o vorbă din Orient. Analizează cu atenţie ceea ce afli azi, verifică, pot fi lucruri denaturate, informaţii greşite, opinii şi păreri polarizate. Pentru unii dintre Berbeci este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă. Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau care are cu adevărat nevoie de ajutor.

TAUR    Poţi şi trebuie să fii conştient de urmările acţiunilor tale, pe termen lung. Promisiunile legate de bani se mai amână, dar, din fericire, nu se anulează. Mai ai speranţe, zâmbeşte! Ziua nu este cea mai bună din tot anul, dar de departe nici cea mai proastă, asa încat o să te strecori prin începutul acesta de primăvară medievală şi incertă spre seară care trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic. Un film bun, o discuţie cu prietenii la un suc, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

GEMENI    Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor, nu este o zi favorabilă. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. Ai întotdeaun de partea ta Liberul Arbitru, decizia proprie, şi un sfătuitor bun. Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii.

RAC       Ai oarecare confuzie în relaţiile sociale, astăzi, neaşteptată şi nerecomandabilă. Trebuie să treci repede peste starea aceasta, dar este de înţeles, vremurile sunt tulburi şi nesigure. Ai tendinţa, de altfel naturală la majoritatea nativilor din zodia Racului, să te ascunzi în exoscheletul tău, să faci doi paşi înapoi şi apoi un pas înainte – dansul la modă de şase mii de ani al Racului. Trebuie sa ieşi din acest clişeu zodiacal şi să accepţi faptul că cea mai bună apărare este ofensiva. Greu, foarte greu pentru că un Rac nu se transformă într-un Berbec peste noapte. Adevărul este că nu se poate schimba deloc, dar dacă are abilitatea necesară poate să imite dinamica semnelor de foc, să joace pentru scurt timp un rol.

LEU  Astăzi persoanele născute în semne de foc şi aer îţi sunt binevoitoare şi te ajută, în special Săgetătorii şi Gemenii, dar este bine să eviţi pe cei născuţi sub semne de apă şi pământ. Te preocupă, te obsedează banii şi parvenirea. Cu mai multă obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior vei gasi calea. Pe de alta parte nu lua în serios toate bârfele şi intrigile făcute parcă special să-ţi amărască viaţa. De fapt, chiar aşa este! Poate că este un ultim examen înaintea promovării tale, sau a încasării unui bonus. Nu te mai linge pe botişor, că nu eşti câştigător din start! Trebuie să convingi şi păstrarea calmului şi o atitudine civilizată sunt cheia reuşitei tale.

FECIOARĂ   În relaţiile tale poţi avea un dialog constructiv. Delicateţea ta şi spiritul detaliului sunt apreciate de cei din jurul tău. Nu uita că cei care fac bani, sunt cei cu obiective clare! Stelele te avertizează să dai dovadă de diplomaţie şi să zâmbeşti tot timpul ca pisica din Alice în Ţara Minunilor, parcă pisica de Cheshire, ca să poţi să faci faţă avalanşei de evenimente şi trăiri ! Ai o perioadă interesantă, vorba înţeleptului chinez, poţi profita de ea, dacă poţi!

BALANŢĂ    Acţionează, încă de dimineaţă. Efectuează ceea ce ai de făcut şi apoi încearcă să dai veşti despre tine, prietenilor, rudelor, celor apropiaţi şi dragi. Păstrează legătura, nu te înstrăina! Zi incertă şi uşor disarmonică până la orele prânzului, apoi totul intră în echilibru. Totuşi, nu este o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului. Întâlnirile sau activităţile sociale de dimineaţă îţi aduc un oarecare confort şi îţi motivează acţiunile ulterioare. Aspecte minore benefice te avantajeaza esential în lămurirea, în clarificarea, unei situaţii familiale în cursul unei convorbiri la mobil.

SCORPION     Astăzi ai parte de multă înţelegere şi căldură sufletească din partea celor dragi. Treci printr-o perioadă mai dificilă şi solidaritatea familiei este ca un balsam pentru sufletul tău. Poţi să te implici mai mult în viaţa celor mici, fie că este vorba de copii, fie de animăluţe. Aşa o să petreci momente plăcute care îţi umplu inima de veselie şi bunăvoinţă. De asemenea o zi favorabilă micilor deplasări. Atenţie la vremea schimbătoare când frigul te poate cuprinde când Soarele zâmbeşte cu dinţi! Poţi să te duci la cumpărături, sigur, este o activitate plăcută, dar programează exact ceea ce vrei să achiziţionezi. Adică, mai practic, fă o listă de cumpărături, pentru că fiind marţi... sunt trei ceasuri rele! 

SĂGETĂTOR  Ziua aceasta conjunctura îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Limitează-te doar la activităţile de rutină şi evită eforturile şi deplasările care nu sunt absolut necesare. O dimineaţă obositoare, dar plină de realizări. Seară plăcută, dar cu gând de drum. O zi care pare excelentă, mai ales în a doua parte, pentru vizite, scurte ieşiri în oraş, sau mici escapade la un film, concert sau muzeu. Foloseşte-ţi gândirea limpede de astăzi la sinteza ultimelor evenimente. Nu-ţi pierde timpul cu legături sub nivelul tău.

CAPRICORN    O dimineaţă cu discuţii plăcute în cuplu, în familie, la o cafea şi o brioşă. Te simţi bine, ai încredere în sprijinul celor dragi cu speranţa că lucrurile pot şi trebuie să meargă şi mai bine. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure. Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, mai nimic! Fii evaziv, vorba bancului! Ceva cumpărături poţi să faci, că doar nu o să mori de foame după toana stelelor. Atenţie la o veche, sau mai nouă durere, probabil la genuchi, articulaţie aflată sub semnul Capricornului.

VĂRSĂTOR   Este timpul unor demersuri, pe care le-ai tot amânat. Trebuie să dai dovadă de pragmatism, realism, să nu te ocupi de fleacuri, să nu pierzi timpul. Nu plăti mai mult decât ţi se pare corect! Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi obiectivă a analizei reci şi pertinente care te caracterizează. Astăzi poţi profita de acest lucru! O zi în care trebuie să-ţi mai struneşti emoţiile. Nu uita că mai tot timpul suntem pe drumul critic între Destin şi Liberul Arbitru. Poţi să rezolvi o parte din problemele întârziate. Nu da şi nu lua bani cu împrumut.

PEŞTI  Nu e o perioadă strălucită pentru asocieri, încearcă să te descurci singur, fără multă companie. Seara du-te la un film nou, plimbă-te prin mall, zâmbeşte şi nu intra în discuţii cu nimeni! Tu stai în acvariul tău şi nu te apuca de schimbări esenţiale - nu este încă timpul! Nu trebuie să te nemulţumescă faptul că astăzi că nu ai făcut mai mult “drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune înţeleptul. Evită să te implici în orice activitate legată de autorităţi, mai ales dacă este vorba de autorităţile locale. Atenţie la sănătate şi mai ales dă suficientă atenţie la cu ce te încălţi, la confortul piciorului şi la stabilitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tag-uri: Jack London, Joseph Joffre, Haruki Murakami, John Winthrop, Edmund Burke, Per Gessle, Rodica Tapalagă, Aurel Storin, Despre Gelu, Marea Egee, Liberul Arbitru, Horoscopul lui Dom' Profesor, horoscop, radu stefanescu
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Horoscopul lui Dom' Profesor. Helga-Maria a plecat în Australia.
SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

WOWbiz

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi