PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Util

Horoscopul lui Dom' Profesor. Un cotidian a doborât un preşedinte. Ce vremuri!

Autor: | | 0 Comentarii | 2938 Vizualizari
12-09/horoscop_01-465x390
Pe 8 august s-au născut Dustin Hoffman, Benny Carter, Ernest Lawrence, Dino De Laurentiis, Johann Cristoph Adelung, Emil Marinescu, Dimitrie Onofrei, Constantin D. Chiriţă, Saşa Pană, Gheorghe Cartianu-Popescu, Liviu Bratoloveanu, Viorica Viscopoleanu.

„Evenimentul Zilei” de acum exact 40 de ani, la 8 august 1974, a fost demisia preşedintelui american Richard Nixon. A fost primul şi ultimul. După el, numai papa şi-a mai dat demisia!

Era pe vremea când un cotidian de mare tiraj putea doborî un preşedinte care greşise! Ce vremuri, nobili jurnalişti!

După episodul Watergate, politicienii au luat măsuri drastice. Care se văd în toată lumea. Controlul presei, sau măcar încercarea de control...

Vedeţi, în presa mondială, şi în presa noastră, sunt promovate subiectele cu caracter sexual, tâmpite, rele, perverse, nenormale, care atrag atenţia unui majorităţi rudimentare. După cum medicii spun că suntem ceea ce mâncăm, teoreticienii informaţiei spun că facem ce ştim. Şi ştim şi suntem ce ni se spune. Dacă ni se spun rahaturi, apoi suntem... Dar această strategie nu a dat rezultatul scontat, controlul populaţiei, pentru că mai sunt jurnalişti cu coloană vertebrală, care iau atitudine. Şi la noi!

Fac o paranteză. Un prieten din Italia, foarte de dreapta, chiar mai la dreapta decât purtătorii de fascii, era foarte mulţumit că organul Partitului Comunist Italian, “L’Unità”, nu mai apare. Ultimul număr al “L’Unità” a fost impresionant, de colecţie, şasesprezece pagini de ziar, albe, goale. Oamenii s-au bătut pentru un exemplar! L-am înjurat bine de tot pe toscan, îmi pot permite, îl cunosc de treizeci de ani şi i-am salvat viaţa de vreo două-trei ori în Africa. Prietenul meu nu înţelegea, cu creieraşul lui mic cât o măslină, că fără adversari, fără dialog şi dialectică, nu mai poţi să ai dreptate! Al dracului toscan, mai este şi conte pe deasupra! Da’ de Hegel aţi auzit, dragi lupi, padawani şi hobbiţi?

"Marii păpuşari" mondiali sunt foarte nemulţumiţi şi au hotărât să distrugă presa. Şi aceasta foarte repede, în câţiva ani de zile. Presa scrisă şi electronică nu i-a servit, mai rău i-a încurcat!

Aşa că vom fi dotaţi cu un aparat absolut necesar, un fel de "comunicator" mobil din filmele Sci Fi, care deja a apărut, în diverse stadii, se află pe piaţă. Practic, fără el nu exişti! "Gadgetul" respectiv îţi scanează retina, sau amprenta şi te lasă să faci operaţiuni bancare, să comunici, să înregistrezi, să faci afaceri, să navighezi în marele spaţiu virtual etc etc. Nu mai poate fi vorba de anonimat, de aka, sau pseudonime, numele tău adevărat, identitatea ta, este prezentă pe orice reţea, pe orice aplicaţie, eşti prezent permanent în spaţiul virtual. Trăieşti în spaţiul virtual, faci parte din el!

Marele spaţiu virtual, un hipernet omniprezent amplificat exponenţial, va avea maximum 10 la puterea 127 informaţii pe secundă. Nu se poate imagina această cifră!

Informaţia care te interesează va ajunge la tine în timp real pentru că ai făcut legăturile necesare cu domeniile, persoanele şi instituţiile care te interesează. Sigur, dacă ţi se permite! Orice persoană care asistă la un eveniment poate transmite în timp real ceea ce se întâmplă şi/sau, cu sau fără comentarii. Şi ai acces instantaneu şi nelimitat la miliarde de filme, seriale, piese de teatru, cabareturi, opere, stadioane, curse, cărţi etc. Reclamele se vor face foarte individualizat şi vor avea, de aceea, eficienţă. Asişti la ceea ce te interesează! Nu mai ai nevoie de presă scrisă, televizor, mobil etc.

Acest "gadget" va ţine loc de paşaport, carte de identitate, card bancar etc. Mai mult, va semnala anumitor autorităţi unde se află, coordonatele locului. Dacă "gadgetul" este la o distanţă mai mare de zece picioare (trei metri) de posesor se va declanşa imediat o alarmă, iar dacă într-un timp rezonabil “aparatus-ul” nu este lângă posesor, poliţia cercetează ce s-a întâmplat. La fel, acest aparat va trimite în timp real date medicale la spitalul sau autoritatea medicală respectivă, gen: puls, temperatură, tensiune arterială, analiza transpiraţiei şi a ritmului vocal, etc

Credeţi că am "copiat" ca baschetbalistul, dintr-o carte fantastică... Aţi vrea voi! Am relatat câte ceva din studiul de fezabilitate al unei firme foarte, foarte mare care are în compoziţia numelui "RealTime". Am fost solicitat acum un an, pentru că am mai colaborat cu ei în diverse ocazii, să-mi dau cu părerea asupra impactului şi să găsesc poate şi o motivaţie ezoterică, sau o poveste frumoasă. Astăzi le-am expediat studiul meu...

Ei cred că orizontul de promovare al “obiectului” este 2020. Nu mai trăiesc eu până atunci! Dar voi... voi, ce o să faceţi?

Vă spun eu că, dragi lupi, padawani sau hobbiţi, nu o să aveţi încotro, o să fiţi ameţiţi cu vorbe frumoase, că este în interesul vostru şi ca aşa se limitează criminalitatea şi terorismul mondial şi alte gogoşi. Acest sistem care vine ca un tăvălug de neoprit şi a cărei expresie este "comunicatorul" este moartea civilizaţiei umane, ne transformăm în roboţi ca în Matrix, ascultaţi ce vă spun, este partea întunecată a Forţei!

Dar mâine va fi o altă zi călduroasă şi poate şi furtunoasă, ploioasă, o zi de vară, să ne mai bucurăm cât putem şi suntem încă naivi, cu subiectele noastre de rahat, atât de infantile şi inofensive, că îmi vine să râd şi să plâng, şi nu doar până mâine, când inevitabil, ca lama ghilotinei, vine o altă zi!

BERBEC  Dimineaţa trebuie să-ţi temperezi entuziasmul ca să faci faţă unor comandamente sociale. Uranus retrograd din zodie bine aspectat cu Soarele şi Mercur indică mici succese, realizări minore.

Ziua de azi îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi în domeniul sentimental. Dar stelele spun că în domeniul sentimental trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus.

TAUR  Astăzi, nimic notabil nu pare că se întâmplă. O zi liniştită în care şi evenimentele parcă s-au topit de căldură.  Dar, lucrurile pot să evolueze, în viitorul apropiat, foarte interesant!

Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile mediului social. Nebunia verii se strecoară şi în sufletul tau - vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău. Aşa că o mică pasiune trecatore, ca o mică furtună în borcanul cu melancolie, este tot ce ţi se poate întâmpla, mai rău! 

GEMENI  Trebuie să analizezi, să depistezi, cine, sau ce, te împiedică. Posibil conflict dintre sentimente şi logică. Dar, nu forţa găsirea unei soluţii, nu lua decizii importante. Nu promite nimic!

Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie sa o respecti daca vrei să fii apreciat de anturajul tău. Dacă eşti solo, atenţie la micile accidente domestice în care eşti specialist – închisul uşii peste mână, aprinsul feţei de masă cu ţiagareta etc – pentru că tu gândeşti infinit mai repede decât acţionezi!

RAC   Ziua pare bună, din orice punct de vedere. Nu foarte bună, doar bună! Norocul nu te ocoleşte, oriunde a fi şi orice ai face. Trebuie să-ţi echilibrezi viaţa personală, să deţii controlul!

Pentru cei din zodie care fac parte dintr-un cuplu, în duo adică: atentie, nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri şi scandaluri neplăcute.

LEU   Azi nu pune accentul pe trecut. Eşti curajos! Adică ai, ca de obicei, gura mare, ar spune detractorii tăi! Laudă-ţi şeful şi colegii, dacă eşti la serviciu, dar taci din gură, în vacanţă!

Ai o perioadă bunicică şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Veşti de departe, consultă-ţi e-mail-ul, reţeaua de socializare, sau mai prozaica cutie de scrisori. Este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată!

FECIOARĂ   Ai unele dubii, eşti nehotărât. Cere un sfat, pentru ce există familia? Sau prietenii? Ia mai multe informaţii, mai multe păreri, înainte să te apuci de ceva. Poate nu trebuie să faci nimic?

Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la dragoste şi sănătate, asta spune şi vorba din bătrâni.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes în domeniul emoţional! Aşa trebuie, nu mai cere explicaţii!

BALANŢĂ   Astăzi nu trebuie să faci confidenţe! Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu intri în jocul lor şi apoi să faci dezvăluiri indiscrete. Ascultă, însă, cu mare atenţie...

Spiritul de echilibru care te carcacterizează te face să iei o atitudine care este destul de discutată de partener, dacă eşti în duo. Până la urmă, ori se uită, ori obţii „consensul”. O realizare notabilă în a doua jumătate a zilei, se pare că este o veste bună. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, e cam patetic, ce mai, de-a dreptul jalnic - căută să te distrezi şi să legi noi prietenii, mai ales dacă eşti solo!

SCORPION   Solo, sau în duo, trebuie să-ţi laşi emoţiile să iasă la suprafaţă. Nu crede cu ochii închişi tot ce ţi se spune, toate veştile primite. Fii vigilent, pentru că situaţia nu e clară deloc!

Este una din zilele acelea când viaţa poate fi ca un parfum franţuzesc. Nu că ţi s-ar cuveni ceva, sau că ai avea unele merite, urmare unei munci deosebite şi a unor rezultate strălucite, dar gura ta mare şi tupeul tău sunt argumente suficiente în lumea asta superficială şi decadentă!

SĂGETĂTOR  Nu trebuie să demonstrezi nimic, nu trebuie să te justifici în faţa nimănui! Vezi-ţi de treburile tale şi sfătuieşte-i pe cei din jurul tău să facă la fel. Cooperează, nu crea conflicte!

Totusi intri puţin în viteză şi lasă lenea... altor zodii, sau pe mai târziu, pentru ca ai nevoie, dupa caz, de o rochiţă sau de o cămaşe calcată... pentru seara de vineri.  Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil, însă! De fapt, nici nu îţi făceai, doar îţi ascuţeai săgeţile!

CAPRICORN  Vacanţa s-a terminat, sau abia începe... depinde de unghiul de vedere! Astăzi dai dovadă de realism şi îţi creionezi bine scopurile, atât în viaţa profesională cât şi în cea sentimentală.

Totusi, se schimbă registrul influenţelor astrale şi începi să simţi presiunea în cele trei domenii consacrate: banii, sănătatea şi dragostea!  Ai nevoie de bani pentru reparat maşina, instalaţiile de aer conditionat ale casei costă o avere, încasările întârzie, iubitul a plecat iar în... Spania, sau undeva unde sunt castele – iată o gamă largă de trăiri caracteristice!

VĂRSĂTOR     Astăzi, dacă ai de luat decizii, bazează-te pe instinct, pe intuiţie. În general, informaţiile de pe piaţă sunt polarizate şi reprezintă interese străine ţie. Fă ceea ce e cinstit, corect!

Zâmbeşte şi totul se poate rezolvă! Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic. Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă cu ştaif. Gandirea pozitivă şi arborarea unui zâmbet permanent te fac  sa obtii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult. Cel puţin astăzi!

PEŞTI     Ai o atitudine de rebel fie solo, fie duo. Sfidezi şi îţi face plăcere. Daca eşti solo poţi să te dai mare şi tare în faţa pisicii! Dar dacă eşti în duo şi partenerul nu are nervii buni...

Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Oricum, fiecare Paradis are şarpele lui. Al tău se numeşte „falsă viziune asupra realităţii”. Adică o să auzi, mai ales dimineaţa, la minciunele, minciuni şi minciuni sfruntate, cât să ai provizie pentru un an de zile!


Tag-uri:
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Horoscopul lui Dom' Profesor. Un cotidian a doborât un preşedinte. Ce vremuri!.
SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii