Editura Evenimentul si Capital

În 2013, Becali a câștigat 12 milioane de euro din fotbal

14-07/23gigi-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 216 Vizualizari

Din punct de vedere fi nanciar, anul trecut a fost cel mai profi tabil din întreaga existență a echipei din Ghencea. Participarea în grupele Ligii Campionilor a umfl at substanțial conturile patronului.

Pentru Gigi Becali, Steaua rămâne principala afacere, din punct de vedere financia, dar și al imaginii. „Nu mă mai implic emoțional, mă interesează doar banii din Liga Campionilor”, a spus machidonul în ziua în care a primit celebra permisie de 24 de ore.

Becali a lăsat să se înțeleagă că și-a reevaluat sentimentele, dar gândește practic și mizează totul pe banii câștigați de pe urma Stelei. Într-un fotbal românesc în care multe echipe se află în insolvență sau se desfiin țează, din cauza problemelor financiare, „roșalbaștrii” fac parte dintr-un al film.

De la UEFA au venit 15,2 milioane de euro

Conform cifrelor publicate de siteul antitepari.ro, echipa din Ghencea a avut în 2013, din punct de vedere financiar, cel mai bun an din istorie. 52,23 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro) este profitul net pe care l-a înregistrat Steaua și implicit patronul Gigi Becali, cifra de afaceri atingând suma de 162.237.441 de lei (aproximativ 36,8 milioane de euro) Anul trecut, echipa a ajuns până în „optimile” Ligii Europa, a câștigat campionatul și a participat în grupele Ligii Campionilor. Veniturile cele mai mari au fost direcționate de la UEFA către conturile steliștilor și au ajuns la 15,2 milioane de euro. S-au mai adăugat banii din transferuri, cei obținuți din drepturile de televizare, dar și cei proveniți din bilete și abonamente. A investit doar în Lemnaru Așadar, pe de o parte, 2013 a fost un an de coșmar pentru Gigi Becali, pentru că patronul Stelei a fost condamnat la închisoare. Pe de altă parte, din punct de vedere financiar, omul de afaceri a caștigat mai mult decât în oricare dintre cei 10 ani în care a patronat Steaua.

Echipa antrenată de Costel Gâlcă poate avea în acest an același succes financiar, condiția fiind legată de pătrunderea în grupele Ligii Campionilor. Problema este că Becali nu a mai aruncat cu bani la fel ca în trecut și a investit în această vară doar 300.000 de euro, în transferul lui Valentin Lemnaru. Conform analizei celor de la antitepari.ro, 2013 a fost un an bun și pentru Petrolul Ploiești, „lupii” înregistrând un profit de 6,67 milioane de lei (aproximativ 1,51 milioane de euro).

Dinamo are o datorie uriașă

La polul opus se află CFR Cluj. Dacă în anii trecuți ardelenii erau pe plus, în 2013, clubul a înregistrat un minus de 12,95 milioane de lei (aproximativ 2,94 milioane de euro). La Dinamo, drama e totală. Anul trecut, „câinii” au avut pierderi de 7,33 milioane de lei (1,66 milioane de euro), iar datoria totală a ajuns la 69.01 milioane de lei (aproximativ 15,68 milioane de euro). În acest an, dinamoviștii au intrat în insolvență.
Alte articole din categoria: Sport

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro