În Parlament se fac și rugăciuni, nu doar legi

În Parlament se fac și rugăciuni, nu doar legi

O dată pe săptămână, fie că sunt de la putere sau din opoziție, aleșii se reunesc într-o sală din Parlament, unde formează un singur grup

Dis de dimineață, pe la ora 9.00, în fiecare marți, aleșii, indiferent de culoarea politică, se întâlnesc întruna dintre numeroasele săli ale Casei Poporului. Nu dezbat legi, ci teme religioase. Săptămâna aceasta s-au adunat la Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaților. Din 21 câți suntîn grup, 10 parlamentari s-au rupt preț de o oră, în spatele ușilor închise, de scena politică. Nu au mai fost deputați și senatori, ci oameni adunați la aceeași masă. Au început cu „Tatăl nostru”, iar apoi au intrat în discuție. Subiectul a fost propus de deputatul PNL, Ben Oni Ardelean: despre credința trăită în mod autentic. „A fost o prezentare a unui coleg despre credința trăită, despre ce înseamnă dacă trăiești credința, nu doar o mimezi”, a explicat unul dintre parlamentari pentru EVZ.

Redefinirea familiei, mândrie în SUA

La reuniune s-a vorbit și despre inițiativa Coaliției pentru familie de reviziure a Constituției în sensul redefinirii căsătoriei. „Le-am spus că în vizita pe care am făcut-o la Washington acum câteva zile, am discutat cu mai mulți republicani și conservatori. Unul sau doi dintre ei mi-au spus: «Voi faceți sau încercați să faceți niște lucruri pentru familie și în Constituție, pe care noi n-am fost capabili să le facem deocamdată în SUA»”, a spus, pentru EVZ, senatorul PSD Titus Corlățean. Rugat să ofere mai multe detalii despre grup și despre scopul acestuia, social-democratul a explicat că întâlnirile săptămânale se adresează parlamentarilor care au ales „reperul identității creștine” și că, deși „suntem din partide politice diferite, astfel de întâlniri reprezintă un punct de legătură și de dialog, într-un mediu politic foarte complicat în România și foarte tensionat”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bobocul USR

Singurul reprezentant USR în grupul de rugăciune, deputatul Matei Dobrovie, mărturisește că este de abia la a doua întâlnire, că este creștin-ortodox practicant și că provine din tabăra conservatoare a partidului condus de Nicușor Dan.

Tânărul parlamentar începe prin a se scuza că întârzie mai mereu la reuniunile săptămânale, din cauza declarațiilor politice care se suprapun cu întâlnirile grupului. Dobrovie adaugă că votul în Parlament asupra referendumului propus de Coaliția pentru familie va fi „un moment special” datorită discursului pe care îl va susține în plen.