Încă un om a murit din neglijenţa medicilor

Încă un om a murit din neglijenţa medicilor

Pe zi ce trece, tot mai mulţi oameni devin victime ale indiferenţei şi neprofesionalismului unor doctori. După ce, la sfârşitul lunii trecute, un bătrân fără adăpost a murit la Spitalul Judeţean din Slatina, după a fost plimbat timp de patru ore de la o secţie la alta a spitalului, zilele trecute a fost semnalat un caz asemănător.

O femeie de 71 de ani din Tătărăşti, judeţul Satu Mare, a murit marţi seară, după ce a fost pasată de la un spital la altul două zile şi apoi trimisă acasă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Fiul femeii spune că, deşi a acuzat dureri de inimă şi suferea de mai multe boli, aceasta nu a fost tratată corespunzător.

"I-au dat injecţii, au ţinut-o pe băncile spitalului şi au trimis-o acasă cu o reţetă", a spus băiatul victimei, citat de RTV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, în jurul orei 12:00, Cornelia Bozga a fost transportată cu ambulanţa din Tătărăşti la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, cu diagnosticul criză cardio-circulatorie decompensată.

Ajunsă la Urgenţe, medicii i-au pus diagnosticul puseu hipertensiv, insuficienţă cardio-circulatorie decompensată clasa NYHA -3 (stare gravă în care abia se poate mişca) şi fibrilaţie atrială cronică, după care a fost trimisă la Spitalul Judeţean II, unde a fost consultată de medicii de gardă de la Cardiologie.

Investigaţiile efectuate aici au confirmat primul diagnostic, bătrâna fiind trimisă înapoi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean 1, unde a rămas peste noapte în salonul de gardă.

I-au eliberat o reţetă şi au trimis-o acasă

A doua zi, femeia fost revăzută de medicii de la Urgenţe, care i-au eliberat o reţetă şi au trimis-o acasă.

Fiul acesteia, Marcel Bozga, spune că şi-a găsit mama moartă în pat, marţi seara, în jurul orei 22:00.

"Conducerea Spitalului Judeţean din Satu Mare a început o anchetă în acest caz", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului, precizând, totodată, că asupra sancţiunilor se va pronunţa Colegiul Medicilor.

Ancheta Ministerului

O comisie a Ministerului Sănătăţii, condusă de subsecretarul de stat Raed Arafat, va merge astăzi la Spitalul Judeţean Satu Mare, pentru a face o anchetă în acest caz.

"Ministrul Sănătăţii ne-a cerut explicit să verificăm şi să-i prezentăm ce s-a întâmplat în cazul de la Satu Mare. Vom lua legătura cu comisia de anchetă care s-a constituit la nivelul spitalului, vom analiza împreună situaţia şi, cu siguranţă, cine a greşit va răspunde", a declarat Raed Arafat.

Vicepresedintele Colegiului Medicilor: Toată ţara e o Slatina

Gheorghe Borcean a declarat, pentru RTV, că "nimic nu îndreptăţeşte un medic să nu consulte un pacient".

"Faptul de a nu consulta este cea mai mare greşeala pe care poate să o facă un medic. Toată ţara este o Slatina", a afirmat vicepreşedintele Colegiului Medicilor.

"Dacă în acest caz, pe lângă viciile sistemului există şi o vină omenească, medicul vinovat va plăti în limita prevederilor legale", a mai spus el.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz, deşi Borcean a susţinut că nu se va implica în ancheta de la Spitalul Judeţean din Satu Mare. Al treilea caz, într-o lună

Acesta este cel mai recent caz care trădează neglijenţa unor medici. La sfârşitul lunii trecute, un bătrân fără adăpost a murit, la Spitalul Judeţean din Slatina, după a fost plimbat timp de patru ore de la o secţie la alta a spitalului.

La nici o săptămână de la acest incident, un bolnav seropozitiv a plecat de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi cu sângele recoltat în eprubete, pentru a face analize la un laborator particular.

Semnalată de presă, conducerea unităţii a precizat că "un medic ieşean i-ar fi spus pacientului să plece la un cabinet privat cu sângele infectat, cu toate că unitatea plăteşte astfel de servicii la un alt laborator".

Campanie EVZ: "Spitalul dăunează grav sănătăţii"

Evenimentul zilei a derulat, la sfârşitul anului 2007, o campanie de informare intitulată “Spitalul dauneaza grav sanatatii”, în care aţi putut citi despre români care au fost victime ale sistemului medical.

Ce părere aveţi despre acest nou caz? Credeţi că există vreo şansă de revenire a sistemului sanitar românesc?

CITIŢI ŞI DEZBATERILE EVZ: Cât de bolnavă e sănătatea românească? ŞI România, internată în stare gravă?

Medicii din Slatina, concediaţi pe capete

Doctor, acuzat că vine cu pistolul la muncă

Malpraxisul care aduce moarte

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:17