Editura Evenimentul si Capital

Raportul CUTREMURĂTOR al tragediei #COLECTIV. Tinerii au avut la dispoziţie doar 153 de secunde pentru a se salva din FLĂCĂRILE UCIGAŞE care au cuprins CLUBUL GROAZEI

Incendiu Colectiv
Autor: | | 8 Comentarii | 1238 Vizualizari

Tinerii aflaţi în clubul Colectiv în seara de 30 octombrie au avut la dispoziţie 153 de secunde pentru a se salva, asta arată raportul Institutului de Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă din Petroşani, care reface secundă cu secundă tragedia.

Documentul, obţinut de Digi24, arată că din cauza materialelor folosite şi modului de construcţie oamenii nu au avut prea mult timp la dispoziţie să iasă. Ei au comparat înregistrătile din noaptea tragediei cu reconstituirile realizate în laboratoarele de la Petroşani. Acesta e una dintre cele mai importate probe din dosarul în care patronii clubului Colectiv şi tehnicienii care au montat artificiile sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă. 

Iată filmul tragediei:

Sunt aprinse artificiile de pe stâlpul metalic din dreapta scenei şi celelalte două, de pe stâlpul din stânga scenei. Artificiile ard pentru aproximativ 15 secunde. Câteva scântei sunt orientate către stâlpul de susţinere din partea stângă, lângă scenă.

Secunda 7: artificiile se sting, iar stâlpul îmbrăcat în burete de antifonare ia foc.

Secunda 21:  flăcările urcă pe tavan.

Secunda 24: flăcările s-au întins pe întreg plafonul, iar flacăra a fost alimentată de instalaţia de ventilaţie.

Secunda 35: din plafon cad picuri pe oamenii din public.

Secunda 36: focul ajunge în mijlocul clubului.

Secunda 41: se deschide prima uşă a clubului. Tot atunci flăcările ajung în zona barului. Sistemele de ventilaţie se blochează din cauza fumului.

Secunda 51: gazele inflamabile coboară de pe tavan, în zona publicului.

Secunda 54: se creează o suprapresiune de la gazele acumulate.

Secunda 58: se deschide cea de-a doua uşă, care în prima fază era blocată.

Secunda 72

: clubul este cuprins de fum negru şi galben albui, de la spuma poliuretanică

Secunda 91: flăcările ajung şi în containerul de la intrarea în Colectiv.

Secunda 105: în club, flacările coboară la 1 metru de pardoseală, adică foarte aproape de oamenii care mai rămăseseră în interior.

Secunda 113: flăcările şi fumul încep să fie evacuate natural, de la deschiderea celor două uşi.

Secunda 153: incendiul începe să se autostingă.

Marţi, primul Adjunct al procurorului general, Bogdan Licu, a anunţat luni că ancheta în cazul incendiului din clubul Colectiv a ajuns la ultima etapă iar expertiza primită de la Institutul Naţional de Criminalistică a fost trimisă experţilor desemnaţi de părţile din dosar.


ULTIMA etapă în ancheta COLECTIV! Expertiza INC scoate la lumină detalii REVOLTĂTOAREPotrivit unei expertize tehnice semnate de un speclialist în construcţii la solicitarea Parchetului General, Primăria sectorului 4 nu a dispus verificări în ultimii 5 ani în localul unde a funcţionat clubul Colectiv. Lucrările de amenajare au fost efectuate fără autorizaţii.

În expertiza menţionată se mai arată că nu au fost identificate acte de control ori măsuri dispuse din punct de vedere al respectării legislaţiei nici din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi nici din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii Bucureşti. Mai reiese de aici că în incinta Pionierul există lucrări de construire şi de amenajare care nu îndeplinesc cerinţe legale şi "cea mai mare parte a lucrărilor realizate necesitau autorizație de construcție, o parte dintre lucrări nu îndeplinesc cerințele impuse de normele în vigoare, în special în cazul în care este necesară o evacuare rapidă a utilizatorilor din spațiul aferent".
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro