PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Timp liber

Începe anul cu dieta samurailor, ca să ai noroc!

Autor: Angelo Tăutu | sâmbătă, 02 ianuarie 2016 | 1 Comentarii | 2571 Vizualizari
Unii dintre nutriţioniştii asiatici spun ca trebuie să începi un nou an cu această dietă
Sare, zahăr, oţetul, sos de soia. Condimente ale bucătariei japoneze, dar din felurile de mâncare nu lipsesc nici ierburile sau verdeţurile specifice.

Unii dintre nutriţioniştii asiatici spun că dacă vrei să ai noroc şi să fii feriit şi sănătos, trebuie să începi un nou an cu această dietă.

Iată care sunt cele mai utilizate ingrediente picante în gastronomia Asiei de Est, considerate de către unii dintre nutriţionişti ca făcând parte din aşa numita “dietă a samurailor”.  

1. Beni-shouga

Beni-shouga este un soi de ghimbir roşu, sărat folosit pentru a oferi un gust aparte tortillei japoneze numită tookonomiyaki, orezului prajit numit itame-gohan şi felurilor cu noodles numite andyakisoba.

2. Shouga

Ghimbirul clasic este folosit destul de mult in Japonia, mai ales atunci când este combinat cu soia pentru a marina carnea de porc. El se amestecă, de asemenea, foarte bine cu o ridiche albă specifică zonei şi se introduce în sosul pentru tempura. Proprietăţile lui medicinale sunt extrem de apreciate, ghimbirul fiind folosit în infuzii cu ceai şi miere pentru a normaliza temperatura corporală ridicată.


3. Gari

Cunoscut mai ales datorita faptului că este ingredient principal în sushi, el se pune la murat în otet. Dacă acum se serveşte între mese pentru a oferi o pauză stomacului, la început gari era servit datorită proprietăţilor lui antibacteriale. Peştele crud era considerat nesănătos, mai ales că tehnicile de păstrare a alimentelor erau mult mai precare şi nu exista frigider. Astfel, gari era presărat peste mâncare şi servit alături de aceasta.

4. Hashouga

Asemănătoare cu ceapa nouă, hashouga poate fi consumată crudă sau murată, alături de mâncărurile specifice.

5. Myouga

Pe langa faptul că este extrem de apreciată pentru gustul ei, mayouga se foloseşte şi pe post de decor în gastronomia din Japonia. Ea poate fi servită ca garnitură, dar poate fi amestecată şi în sunomono (murături păstrate în oţet), sosuri.

6. Wasabi

Planta de wasabi poate fi regăsită în magazinele de specialitate sub diferite forme: pudră, îngheţată sau pastă. Ea se foloseşte, în principal, în sashimi şi sushi şi este cel mai cunoscut condiment japonez.


Tag-uri: dieta, samurai, noroc, anul nou, mancare




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITESTE ACUM