Incident la Vatican. Român arestat după ce a dat foc Bibliei în timpul slujbei oficiate de Papa

Incident la Vatican. Român arestat după ce a dat foc Bibliei în timpul slujbei oficiate de Papa

Un român, despre care se spune că ar avea probleme psihice, a escaladat în această dimineaţă o balustradă, pe o latură a Basilicii San Pietro din Roma, şi a dat foc unei Biblii. Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe oficiate de Papa Benedict al XVI-lea. Bărbatul a fost dat jos de gărzile Vaticanului. Iulian Jugarean se află acum în arest.

După ce a reuşit să ajungă pe balustradă, bărbatul a strigat în limba engleză: "Pope, where is Christ?"  (Papa, unde este Christos?), înainte de a fi oprit de gărzile Vaticanului şi de o gardă de corp a Suveranului Pontif.

Potrivit ziarului "Il Tempo" este vorba de un român şi, din câte se pare, acesta ar fi autorul şi altor gesturi de acest gen, încercând de fiecare dată să atragă atenţia opiniei publice. În această dimineaţă, cei prezenţi la slujba de canonizare a trei noi sfinţi, oficiată de Papa Benedict al XVI-lea, au fost şocaţi când au văzut cum bărbatul a dat foc Bibliei, potrivit presei italiene. Un cardinal a încercat să îl oprească pe român să escaladeze balustrada şi să incendieze Sfânta Scriptură, dar nu a reuşit, acesta fiind imobilizat de gărzile Vaticanului.

Românul susţine că voia să transmită un apel pentru combaterea terorismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este clar că avem de-a face cu o persoană dezechilibrată psihic. După ce a fost audiat de agenţi ai Jandarmeriei de la Vatican şi de un funcţionar al ambasadei României, a spus că avea de comunicat nişte mesaje lumii", a precizat un oficial al Vaticanului.