ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Azi, Tot ei conduc?!

vineri, 18 aprilie 2014   45 comentarii  

Amintindu-şi, probabil, că am cochetat cîndva cu cronica dramatică, Radu F. Alexandru m-a invitat mai mult decît ceremonios la premiera piesei sale Poveste despre tatăl meu de la Teatrul Odeon. Am făcut-o (deşi, pe măsură ce timpul vieţii devine tot mai scurt, o duminică seara în afara scrisului de acasă e deja un efort costisitor), pentru că: 1) Radu F. Alexandru e unul dintre puţinii scriitori fruntaşi ai unui partid fără a fi afectaţi prin asta de mediul toxic care e politica pentru artiştii adevăraţi. Eram curios să verific dacă dramaturgia a devenit sau nu un hobby într-un context în care politica slăbeşte energiile oricărui creator. 2) Pentru un scriitor care se respectă, premiera unei piese scrise de el sau lansarea unei cărţi, sînt evenimente capitale, de destin, întrecînd ceea ce pentru oamenii obişnuiţi sînt nunţile şi botezurile. Cum să nu te duci la premiera unei piese cînd autorul în persoană ţi-a dat telefon şi ţi-a spus că te aşteaptă?!

Recomandările editorilor

Justitie Citeste toate articolele din sectiune

SFATUL POLIŢIŞTILOR de la Transporturi: nu dormiţi în tren! INFRACTORII folosesc somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje

În perioada Sfintelor Sărbători de Paști, 600 de poliţiști din structurile de Poliție Transporturi acționează la nivel național pentru o călătorie în siguranță. Oamenii legii transmit călătorilor sfaturi utile pentru a ajunge cu bine la destinaţii.

Autor: Petrișor Cană

Actualitate Citeste toate articolele din sectiune

70 de ani de la bombardarea Severinului | GALERIE FOTO

Din 15 aprilie, în ziua de Paște, până în iunie 1944, orașul Drobeta Turnu Severin a fost bombardat de către aviația anglo-americană. Potrivit unui raport din cel De-al Doilea Răboi Mondial, în urma atacurilor și-au pierdut viețile în jur de 250 de persoane și alte câteva sute au fost rănite. Luna aceasta s-au împlinit 70 de ani de la bombardarea Severinului. Cei tineri nu cunosc foarte multe despre nefastul eveniment, însă severinenii nu au uitat.

Autor: Larisa Ciută

Panorama Citeste toate articolele din sectiune

Ruşii sunt nebuni după COVOARE. Ce fac cu ele nici nu-ţi imaginezi | GALERIE FOTO

Că ruşii au un stil anume când vine vorba despre design, de la cel vestimentar, până la cel arhitectural, o ştim. Reculoaştem dintr-o mie şi turlele bisericilor din Moscova şi celebrele păpuşi Matrioşka, dar mai nou ei par a vrea să tapeteze totul în jur cu înflorate şi colorate covoare persane.

Autor: Silvana Chiujdea

International Citeste toate articolele din sectiune

Sinucidere după naufragiul din Coreea de Sud: un director al școlii de unde provin majoritatea victimelor și-a luat viața

Directorul adjunct al liceului unde studiau adolescenţii aflaţi la bordul feribotului sud-coreean naufragiat miercuri, majoritatea fiind în continuare daţi dispăruţi, a fost găsit mort pe insula Jindo, aparent fiind vorba de o sinucidere.

Autor: Paul Ciocoiu

Politica Citeste toate articolele din sectiune

Victor Ponta, TRIST că a murit Gabriel Garcia Marquez. "Sper să-i conving pe Irina și Andrei să-i citească operele!"

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat tristeţea la aflarea morţii scriitorului Gabriel Garcia Marquez, apreciind că trecerea acestuia în veşnicie reprezintă o mare pierdere pentru umanitate.

Autor: Carmen Vintilă

EVZ Special Citeste toate articolele din sectiune

MESAJE la moartea lui Gabriel García Márquez. Personalităţile din întreaga lume şi-au exprimat regretul

După aflarea veştii că scriitorul sud-american Gabriel García Márquez a murit preşedinţi, scriitori şi artişti din întreaga lume şi-au exprimat tristeţea şi admiraţia faţă de Gaba Marquez.

Autor: Silvana Chiujdea

Economie Citeste toate articolele din sectiune

Leul ia avânt de PAȘTE

Moneda locală s-a apreciat astăzi în raport cu principalele valute. Astfel, dacă ieri Banca Națională indica un curs de 4,4762 lei pentru un euro, astăzi acesta a scăzut la 4,4684 lei pentru un euro.

Autor: Raluca Florescu

Din tara Citeste toate articolele din sectiune

ACCIDENT CU MICROBUZ ÎN DOLJ. Opt persoane au ajuns la spital, iar unul dintre răniţi a fost trimis cu elicopterul SMURD la Bucuresti

Un mircobuz care transporta 12 persoane a fost implicat într-un accident, joi dimineaţă, în localitatea Pieleşti, la 10 km distanţă de Craiova.

Autor: Maria Huculici Larisa Ciută

Sport Citeste toate articolele din sectiune

Dinu Gheorghe: „Să nu ajungem la o nenorocire”

Președintele echipei Astra Giurgiu a avertizat că afacerea drepturilor TV este dubioasă și ar putea arunca în aer campionatul intern.

Autor: Andrei Călin

Viata Citeste toate articolele din sectiune

Motivul UIMITOR pentru care bebelușii plâng noaptea

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard, din SUA, u făcut o descoperire cel puțin surprinzătoare legată de motivul pentru care bebelușii se trezesc noaptea și plâng, relatează The Independent.

Autor: Luana Matei