CREȘTE TENSIUNEA ÎN UCRAINA. Cinci persoane au murit. Blindatele ucrainene au intrat în zona controlată de separatiștii pro-ruși. Armata rusă a început noi manevre în apropierea frontierei

joi, 24 aprilie 2014   -52 comentarii  

Armata ucraineană a lansat joi o operaţiune de eliberare a oraşului Slaviansk, aflat sub controlul insurgenţilor proruşi, cel puţin cinci dintre aceştia fiind ucişi în confruntări. Pe fondul conflictelor dintre separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei și autoritățile de la Kiev, țările membre NATO și Rusia par să se fi angajat într-un joc strategic, de intimidare reciprocă și etalare a forțelor militare de care dispun. Astfel, după ce Alianța Nord-Atlantică a anunțat desfășurarea, în perioada următoare, a unor exerciții militare în Polonia și Țările Baltice, Rusia și-a scos la "defilare" avioanele militare. De asemenea, administrațiile de la casa Albă și Kremlin s-au lansat, în ultimele 24 de ore, în acuzații destul de dure una la adresa celeilalte.

Recomandările editorilor

Justitie Citeste toate articolele din sectiune

COPOS A PLÂNS NERVOS în boxa acuzaților. Magistrații au amânat pentru 16 iunie sentința în DOSARUL LOTERIA I

Încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa de trei ani și opt luni în ”Dosarul Transferurilor”, omul de afaceri George Copos a fost adus astăzi în fața magistraților de la Tribunalul București, unde trebuia să se judece ultimul termen din ”Dosarul Loteria I”.

Autor: Virgil Burlă

Actualitate Citeste toate articolele din sectiune

Ponta, într-o barcă pneumatică şi împins de pompieri, la Teleorman. Prinţii William şi Harry cărau saci cu nisip, în mijlocul inundaţiilor din Marea Britanie | GALERIE FOTO

După gafa făcută de Victor Ponta cu barca pneumatică la Teleorman, scurta vizită a premierului a fost comparată cu reacţia altor oficiali din străinătate în situaţii similare. Prinţii William şi Harry s-au dedicat într-un moment greu pentru britanici.

Autor: Larisa Ciută

Panorama Citeste toate articolele din sectiune

PREMIERĂ. O capsulă spaţială sovietică este scoasă la licitaţie. Vezi valoarea estimată | GALERIE FOTO

O capsulă spaţială sovietică, plasată de două ori pe orbită în anii 1970, va fi scoasă la licitaţie la 7 mai, la Bruxelles, a anunţat casa Lempertz. O firmă britanică specializată în "turism spaţial", Excalibur Almaz, este cea care o pune în vânzare.

Autor: Silvana Chiujdea

International Citeste toate articolele din sectiune

ISRAELUL suspendă negocierile de pace cu PALESTINIENII

Israelul a decis joi suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii ca urmare a acordului de reconciliere palestiniană, potrivit unei surse oficiale.

Autor: Simona Mătieș

Politica Citeste toate articolele din sectiune

Traian Băsescu: Victor Ponta va baroniza România

Șeful statului a făcut un portret al candidatului Dreptei la prezidențiale: sufi cientă experiență politică, în jur de 40 de ani, cu capacitate de negociere.

Autor: Carmen Vintilă

EVZ Special Citeste toate articolele din sectiune

Spune-mi ce limbă vorbeşti, ca să îţi spun cine eşti! Cum se schimbă personalitatea poligloţilor

Două treimitre din poligloţi simt că personalitatea lor se schimbă în funcţie de limba vorbită, arată studiile lingvistice. Potrivit revistei americane NewRepublic, chiar dacă tematica nu este nouă, aceasta este una de actualitate şi merită dezbătută.

Autor: Silvana Chiujdea

Economie Citeste toate articolele din sectiune

Imagini suprarealiste cu fermele agricole. Cum arată legumele cultivate sub plastic și sticlă | GALERIE FOTO

Agricultura secolului XXI combină tehnici antice cu inovații de ultimă oră la scară macro, iar serele și terenurile cultivate sunt departe de imaginile clasice pe care le avem în minte atunci când ne gândim la o fermă agricolă.

Autor: Luana Matei

Din tara Citeste toate articolele din sectiune

Au furat clopotul bisericii din Zizin, de 30 de kg. Hoţii sunt minori

Din minori cu vârstele de 15 şi 16 ani sunt cercetaţi pentru furt după ce au dat o spargere la biserica din satul Zizin, comuna Tărlungeni, jud. Braşov, de unde au furat clopotul de 30 de kg, patru sfeşnice, patru cruciuliţe şi un cablu electric pe care le-au ascuns într-o pădure, relatează Agerpres.

Autor: Silvana Chiujdea

Sport Citeste toate articolele din sectiune

FC Vaslui, la un pas de faliment

Colaps la „galbenverzi”! Moldovenii trec prin clipe de coșmar și ar putea fi prima echipă care nu termină campionatul 9 ani au trecut de când evoluează FC Vaslui în Liga I.

Autor: Alexandru Toader

Viata Citeste toate articolele din sectiune

Ce au în comun Einstein, Churchill, Victor Hugo și Stevie Wonder

Au rămas în istorie pentru realizările lor în literatură, științe sau muzită. Cunoscuții Albert Einstein, Winston Churchill, Victor Hugo, Stevie Wonder au ceva în comun.

Autor: Alin Chiţu