Informarea SRI despre Hexi Pharma și Spitalul Județean Cluj a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Cluj și acolo a rămas! Prefectul de Cluj recunoaște ca a primit nota SRI

Informarea SRI despre Hexi Pharma și Spitalul Județean Cluj a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Cluj și acolo a rămas! Prefectul de Cluj recunoaște ca a primit nota SRI

După săptămâni de bâlbâială, în legătură cu informarea SRI despre produsele Hexi Pharma, de slabă calitate, care au fost livrate la Spitalului Judeţean Cluj, autorităţile judeţene recunosc că nu s-au luat măsuri.

Prefectul de Cluj , Gheorghe Vușcan a admis că cu greu că a primit o notă de informații de la SRI, în legătură cu dezinfectanții livrați de Hexi Pharma, și susține că a trimis-o mai departe spre organele abilitate să ia măsuri.

Aceste ”măsuri” nu au mai ajuns la cele mai mari spitale din Cluj Napoca, cum ar fi Spitalul Judeţean Cluj, unele dintre ele cu mii de paturi, care au continuat să se aprovizioneze cu produse contrafăcute de la Hexi Pharma.

Prefectul de Cluj a precizat că  a informat organele abilitate să ia măsuri pe linie sanitară în legătură cu neregulile semnalate de SRI. ”Am comunicat verbal și în scris, uneori, chiar și în Colegiul Prefectural cu cei de la Direcția de Sănătate Publică Cluj și chiar cu cei din Ministerul Sănătății pentru a se lua măsuri pe linia modificărilor legistalative în acest domeniu. Am comunicat aceste informații într-un  mod în care s-a putut având în vedere că erau informații secrete”, a spus prefectul, care a recunoscut că nu a discutat și cu șefii de spitale din Cluj Napoca, pentru că ”nu se află în atribuția lui să facă asta”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum s-a răzgândit prefectul

După ce SRI a făcut public că a trimis note de informare pentru cazuri concrete legate de produsele Hexi Pharma, prefectul de Cluj a negat că ar fi primit aceste informări. ”Nu-mi amintesc să fi fost informat punctual pe problema asta, dar, dacă am fi primit asemenea informaţii, le-am fi valorificat conform legii, înaintându-le instituţiilor abilitate, că doar nu face prefectura analize de concentraţii ale substanţelor din spitale. Repet, nu-mi amintesc, dar, cu certitudine, dacă am primit o asemenea informaţie, am trimis-o la DSP”, declara prefectul, în data de 19 mai a.c.

În aceeași zi, prefectul de Cluj, și-a adus, brusc, aminte că a primit o notă de la SRI, și că a sesizat organele competente. Într-un comunicat, Prefectura Cluj susține că „în ceea ce priveşte cele semnalate, prefectul judeţului Cluj a valorificat informaţiile primite respectând prevederile legale în vigoare, prin comunicări cu instituţiile abilitate ale statului”.

La spitale nu a ajuns nimic iar problemele au continuat să existe

Deși Gheorghe Vușcan spune că a informat Direcția de Sănătate Publică Cluj, informația nu a mai ajuns mai departe la spitale. Managerul Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă a declarat că el nu a primit nicio informare nici de la SRI şi nici de la Direcţia de Sănătate şi nici de la prefectul de Cluj. ”Aș fi luat măsuri imediat”, a declarat managerul Petru Șușcă.

Potrivit unui raport emis de Spitalul Clinic Județean Cluj, societatea Hexi Pharma a livrat în anul 2015, produse în valoare de 168.218 RON,  iar în anul 2016, societatea Hexi Pharma a livrat o comandă pentru Polydine soluție-produs antiseptic, în valoare de 49.680 RON.

La Institutul de Gastroenterologie, societatea Hexi Pharma nu a livrat niciun produs deoarece produsele nu respectau un normativ european aplicat în materie de dezinfectanți. ”Noi nu am fost avertizați de nicio instituție în legătură cu calitatea produselor Hexi Pharma. Aceasta firmă a participat la o singură licitație dar pentru că nu a avut actele în regulă, a fost descalificată”, a spus managerul Mihai Mleșnițe.