Editura Evenimentul si Capital

INFRACȚIUNI LA ALEGERI. Polițiștii au întocmit 82 de DOSARE PENALE

14-05/24-sectie-de-votare-sc-120-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 401 Vizualizari

Pe întreaga perioadă a desfășurării procesului de votare au fost înregistrate de către structurile MAI sesizări prin intermediul numărului 112, de la formațiunile politice, de la diverși cetățeni, dar și ca urmare a sesizării polițiștilor sau jandarmilor 300 de situații care priveau posibile fapte de încălcare a legii.

În timpul campaniei electorale și în ziua de vot, angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au înregistrat 300 de sesizări, cu referire la procesul electoral.

La finalul acestei perioade, care a început în ziua de 24 aprilie 2014, în urma verificărilor desfășurate până la această oră de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, peste 40% dintre acestea, adică 130 de sesizări nu s-au confirmat, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, subcomisar Monica Dajbog.

Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în București - 42 și județul Dâmbovița -  36.

Rezultate finale ALEGERI europarlamentare 2014. EVZ vă prezintă lista cu rezultatele pe județe

„În 82 de situații sesizate structurilor MAI, aspectele reclamate au reprezentat fapte cu caracter penal. În toate situațiile se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetelor pentru documentarea acestor posibile infracțiuni.”, a comunicat ofițerul de presă.

Propagandă în ziua alegerilor

In cursul zilei de ieri, în timpul alegerilor, nu au fost persoane reținute sau arestate pentru fapte săvârșite în legătură cu procesul electoral.

Numărul sesizărilor înregistrate în ziua de ieri reprezintă mai puțin de jumătate față de sesizările primite la ultimul proces electoral, cel din 2012, când au fost 612 astfel de semnalări.

Din punct de vedere al aspectelor sesizate și la ultimul proces electoral, și în ziua de ieri, cele mai frecvente situații le-au reprezentat continuarea propagandei electorale - 27 de evenimente în ziua de 25 mai a.c. față de 94, în 2012.

„Contextul general al votului din ziua de 25 mai a fost unul marcat de normalitate și legalitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Peste 50.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați pentru alegeri

Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, din ordinul viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, la nivel național au fost angrenați peste 26.000 de polițiști, 9.000 de jandarmi, 3.500 de polițiști de frontieră, 6.500 pompieri și cadre de la alte structuri, în total peste 50.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 30.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au avut ca principală misiune paza secțiilor de votare, misiune care a continuat și pe parcursul nopții până când buletinele de vot, procesele verbale și celelalte materiale destinate votării au ajuns la birourile electorale județene.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro