Editura Evenimentul si Capital

Insolvența Hidroelectrica. Cum a pierdut Remus Borza bonusul de performanță de 2,7 milioane de euro

14-03/08_borza_EVZ-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 1182 Vizualizari

Pentru că a scos Hidroelectrica din insolvență anul trecut, administratorul judiciar Remus Borza ar fi trebuit să încaseze un bonus de performanță de 2,7 milioane de euro.

Numai că, în urma unei decizii a magistraților, Hidroelectrica a reintrat în insolvență, astfel că, în Adunarea Generală a Creditorilor din 7 mai, creditorii au decis să amâne plata bonusului de performanță.

„Creditorii Hidroelectrica însumând 52,09% din totalul mesei credale votează pentru amânarea reconfirmării onorariului de performanţă de 2.265.583 euro plus TVA plătit administratorului judiciar Euro Insol SPRL pentru perioada 20.06.2012 - 26.06 3013”, se precizează în procesul verbal al Adunării Generale a Creditorilor din 7 mai 2014, obţinut de Agerpres.

Creditorii Hidroelectrica au avut pe ordinea de zi aprobarea onorariului fix de 50.000 de euro pe lună plus TVA şi a onorariului de performanţă de 2.265.538 de euro plus TVA. Onorariul fix a fost aprobat cu votul a 70,25% din creditori.

Remus Borza, prin firma sa Euro Insol, a primit acest onorariu fix pentru perioada 20 iunie 2012 - 26 iunie 2013, când Hidroelectrica s-a aflat pentru prima dată în insolvenţă.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, la finele lunii februarie, reîntoarcerea companiei în insolvenţă, întrucât procesul de închidere a insolvenţei nu a fost realizat conform procedurilor şi a fost contestat în instanţă.

Totodată, creditorii au amânat aprobarea unei alte prevederi, potrivit căreia Euro Insol ar fi urmat să primească un onorariu de performanţă de 2% plus TVA din profitul net al companiei începând din 1 martie 2014 până la data închiderii procedurii reorganizării judiciare, dar nu mai mult de 2 milioane de euro plus TVA.

Acest onorariu de performanţă ar fi trebuit plătit în termen de 10 zile calendaristice din momentul rămânerii irevocabile a sentinţei de închidere a procedurii reorganizării judiciare.

Printre creditorii Hidroelectrica se numără: Ministerul Economiei, Nuclearelectrica, Administraţia Naţională Apele Române, ING, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, Citi Bank şi Unicredit.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate