Editura Evenimentul si Capital

ÎNTÂLNIRI DE TAINĂ. Vice prim-ministrul chinez s-a întâlnit cu Victor Ponta la New York și cu Gabriel Oprea la București

Gabriel Oprea a avut o întrevedere cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli
Autor: | | 6 Comentarii | 795 Vizualizari

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a avut, astăzi, o întrevedere cu viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli, la Palatul Victoria. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la doar două zile după ce oficialul guvernului chinez s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta, la New York.

În cadrul întâlnirii de astăzi, viceprim-ministrul pentru securitate națională a declarat că „este o onoare, ca reprezentant al Prim-ministrului Victor Ponta, să-l primească pe demnitarul chinez” și i-a mulțumit acestuia că a venit la București însoțit de o delegație atât de numeroasă formată din miniștri și alți decidenți guvernamentali, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Agenda întrevederii a urmărit aspecte de ordin bilateral, precum și analiza oportunităților de colaborare în domenii de interes circumscrise dezvoltării parteneriatului dintre cele două țări.

Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a trecut în revistă domeniile de interes ale cooperării dintre guvernele celor două țări, evidenţiind cursul ascendent al relaţiilor bilaterale şi voinţa reciprocă de amplificare şi diversificare a acestora.

”Relațiile dintre România și Republica Populară Chineză sunt excelente în toate domeniile - economic, politic, cultural – și mă bucur să remarc faptul că această vizită are loc cu numai câteva zile înainte de sărbătorirea a 65 de ani de relații diplomatice între cele două țări, România fiind una dintre primele trei țări care au recunoscut Republica Populară Chineză”, a precizat, în acest context, vicepremierul Gabriel Oprea.

În cadrul discuției bilaterale, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a apreciat că “întâlnirea dintre Prim-ministrul Victor Ponta și Prim-ministrul Li Keqiang, în formatul de 16+1 de la București, a fost una excelentă, ca de altfel și întâlnirile de la Beijing ale Prim-ministrului Guvernului României cu președintele Republicii Populare Chineze, precum și cu Prim-ministrul Li Keqiang”.

La rândul său, viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli a mulțumit oficialului român pentru modul cum a fost întâmpinat la București, amintind, totodată, și de întâlnirea pe care a avut-o marți, 23 septembrie a.c., la New York, cu Prim-ministrul Victor Ponta în contextul desfășurării Adunării Generale a O.N.U.

Reprezentantul Guvernului României și-a exprimat încrederea că vizita oficialului chinez în România se va încheia cu rezultate excelente, fiind de natură a consolida cooperarea economică prin intensificarea contactelor pe toate palierele.

În cursul acestei seri, vicepremierul Gabriel Oprea va oferi un dineu în cinstea înaltului demnitar chinez. 
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro