Intenția Guvernului de a da bani pentru noi spitale regionale creează dispute politice

Intenția Guvernului de a da bani pentru noi spitale regionale creează dispute politice

Oltenii vor avea parte de un nou spital regional. La fel și ieșenii și clujenii. Timișoara iese deocamdată din schemă întrucât nu stă atât de prost la capitolul investitii în sănătate, după cum susțin unii dintre politicieni.

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat astăzi că, în perioada 2014-2020, Guvernul şi-a propus să investească aproximativ 500 de milioane de euro în infrastructura de sănătate.

Acest lucru presupune şi construcţia a trei spitale regionale la Craiova, Iaşi şi Cluj.

Inițial, in discuțiile purtate pe tema construirii unor noi spitale regionale era vorba și de Timișoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă în sesiunea de proiecte 2014-2020 vom obţine câteva sute de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru Sănătate, atunci vom construi la Craiova un spital regional. Sunt patru oraşe strategice cu prioritate în acest sens: Craiova, Cluj, Iaşi şi Timişoara“, declara în toamna anului trecut, la Craiova,  ministrul Eugen Nicolăescu.

Cel puţin deocamdată, la Timișoara nu mai intră în calcul un nou spital regional. Totuşi, unii politicieni, citati de ziuadevest.ro sunt de părere că, în comparaţie cu alte oraşe care sunt pe listă – Cluj şi Iaşi – Timişoara o duce mai bine.

Horia Cristian, deputat PNL de Timiş: „Nu trăim singuri pe lume şi Timişoara nu e buricul pământului – Iaşiul şi Clujul sunt într-o situaţie mult mai proastă din punct de vedere al urgenţei decât Timişoara. Craiova, pe de altă parte, este o discuţie din punct de vedere sentimental şi politic”.