INTERLOP DE TOP. Costică Argint, atac gramatical la liderii romilor. “Nu poţi să fii împărat sau rege şi să nu vorbeşti corect limba română. Hernia e o boală!”

INTERLOP DE TOP. Costică Argint, atac gramatical la liderii romilor. “Nu poţi să fii împărat sau rege şi să nu vorbeşti corect limba română. Hernia e o boală!”

Liderul romilor din Italia, focşăneanul Costică Argint, spune că au dispărut documente din dosarul său de condamnare. Acesta i-a atacat şi pe autointitulaţii regi ai romilor, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Focşani. Argint a dezvăluit că a mai dezvaluit că, împreună cu Iulian şi cu regele Cioabă, în 1996, au vrut să-şi facă partid, dar “s-au certat ca ţiganii pe funcţii, pentru că Iulian voia sa fie senator”.

Liderul romilor din Italia a spus, în cadrul unei conferinţe de presă la Focşani, că este hotărat să acţioneze statul roman în judecată la instanţele internaţionale pentru a-şi reabilita imaginea publică, stricată, în opinia sa, de greşelile procedurale ale autorităţilor romane şi italiene. “Încerc un act de curaj, de nebunie, să aflu adevărul despre ultima mea condamnare în ceea ce priveşte evenimentul de la Găgeşti, în care am fost condamnat la 3 ani şi jumătate. Avocaţii nu au venit la această conferinţă, mi-au declarat cu sinceritate că le este teamă. Prin intermediul unor persoane vreau să aflu ce s-a întamplat la Găgeşti şi cum a fost dată soluţia de 3 ani şi jumătate în care eu nu am avut niciun fel de participaţie. Problema cea mai interesantă este că dintr-un dosar de urmărire penală au dispărut documente”, spune Argint, citat de publicația locală Ziarul de Vrancea. Scandal în bar Evenimentul la care face referire Costică Argint a avut loc în 1997 cand, conform rechizitoriului, a săvarşit infracţiunile de ultraj, vătămare corporală gravă, violare de domiciliu şi tulburarea liniştii publice, după ce a devastat un bar din comuna Găgeşti şi a rănit grav trei localnici. Acesta a fost condamnat în Romania în anul 2002 la trei ani şi şase luni de închisoare. Argint a fost arestat atunci preventiv timp de două luni, după care a fost judecat în libertate. În timpul procesului a reuşit să fugă în Italia, unde a obţinut statutul de azilant politic. În anul 2008, Ministerul Justiţiei a trimis o cerere autorităţilor italiene pentru extrădarea sa în vederea executării pedepsei. La sfârşitul anului 2009, Argint a fost arestat provizoriu în Italia în vederea extrădării, iar în aprilie 2010, autorităţile italiene au decis demararea procedurilor. În octombrie 2010, Argint a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani, iar după şase luni a fost eliberat, pentru bună purtare, mai arată Ziarul de Vrancea. Ironiile lui Costică Argint Întrebat cum îi vede el pe noii regi ai romilor, Argint a replicat dur. “Nu poţi să fii împărat sau rege şi să nu vorbeşti corect limba romană. Nu poţi să spui «să mănancă şi tiganii mei» sau «hernia romilor». Hernia e o boală", spune Argint. Acesta a mai dezvaluit că, împreună cu Iulian şi cu regele Cioabă, în 1996, au vrut să-şi facă partid, dar “s-au certat ca ţiganii pe funcţii, pentru că Iulian voia sa fie senator”.