Întrebarea cheie a alegerilor locale după ce Hexi Pharma a îngropat dezbaterea electorală

Întrebarea cheie a alegerilor locale după ce Hexi Pharma a îngropat dezbaterea electorală

Aparent nu există absolut nicio legătură între alegerile locale şi scandalul uriaş al dezinfectanţilor diluaţi Hexi Pharm, amplificat de moartea dubioasă a lui Dan Condrea, declarat ofiţer SIE sub acoperire de către fosta lui soţie. Aparent singura legătură este faptul că scandalul acesta monstruos acoperă orice dezbatere electoralăm şi reduce la zero interesul pentru alegerile locale.

Dacă există numai un sâmbure de adevăr în tot ceea ce a spus fosta soţie a lui Dan Condrea, situaţia este extrem de gravă.

Infinit mai gravă decât toate cazurile de corupţie cu politicieni mai mult sau mai puţin celebri. S-a deschis o uşă invizibilă către cele mai ascunse cotloane ale circuitului şpăgii între personaje din servicii secrete, dinozauri securişti ai regimului Ceauşescu, politicieni şi instituţii.

Avem în faţă un tablou sinsitru din cauza miilor de morţi provocate în spitale, dar şi din pricina destinului personajelor implicate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dan Condrea e declarat mort, după un accident extrem de dubios. Personajul principal al scandalului a dispărut dintre noi într-o manieră de o violenţă atroce şi nimeni nu îl mai poate întreba cum stau lucrurile. Sunt foarte multe incertitudini şi speculaţii în jurul acestui caz, dar avem şi niste certitudini scandaloase.

Condrea a reuşit să livreze substanţe medicale în spitalul SRI, în ambulanţa şefului statului, chiar şi în teatrele de operaţiuni NATO.

La Ministerul Sănătăţii s-au făcut trei controale pe substanţe de tipul celor livrate de Hexi Pharma şi s-au găsit nereguli cu carul.

Trei şefi ai Ministerului Sănăţii: un reprezentant PNL, un om al PSD şi un tehnocrat au primit rezultatele şi nu au sesizat procurorii.  Eugen Nicolaescu a dispus primul control, a primit rezultatele şi s-a mulţumit cu avertismente. Nicio sesizare în Justiţie, nimeni nu îl trage acum la răspundere. Nicolae Bănicioiu, alt ministru şi personaj cheie din PSD cu pretenţii de prim-ministru, a dispus două controale similare. Din primul control a aflat cam ce aflase şi Nicolaescu şi nu a făcut nimic în plus. Al doilea control dispus de Bănicioiu a oferit rezultate asemănătoare ministrului tehnocrat Achimaş Cadariu. Aceeaşi reacţie.

Abia după ce Cătălin Tolontan a început dezvăluirile Hexi Pharma a ajuns la Parchetul General.

Tunurile au fost puse pe SRI în scandalul de presă şi aşa am aflat că serviciul făcuse informări către Parchetul General, dar nu s-a întâmplat nimic din punct de vedere judiciar.

Vă daţi seama despre ce nivel de influenţă, corupţie şi relaţii vorbim?

Un nivel la fel de spectaculos ca cel descris şi de fosta soţie a lui Dan Condrea. Numai astfel de relaţii în servicii secrete pot explica aşa ceva şi mai ales ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. Pur şi simplu procurorii care anchetează Hexi Pharma au acţionat ca şi cum ar fi vrut să nu descopere nimic.

Condrea a fost lăsat să zburde.

Nu s-a luat nicio măsură urgentă asupra fabricii şi depozitelor firmei pentru a se conserva eventuale probe ale diluării dezinfectanţilor. Dacă existau astfel de probe, Condrea şi asociaţii lui au avut săptămâni în şir la dispoziţie să facă ordine. Cu siguranţă că au făcut ordine şi prin acte.

Apoi a suferit Condrea accidentul care blochează accesul procurorilor la banii personali ai acestuia şi la persoanele aflate în spatele lui.

Speriată că ar putea să păţească la fel, fosta soţie a acestuia a ales să amplifice scandalul cu declaraţii incendiare. Şi-a asumat riscul să fie chiar etichetată ca lipsită de discernământ. Însă, după ce a ieşit public, e greu de crezut că ar mai putea să „păţească” un accident ca fostul ei soţ.

Eu văd gestul ei ca pe o măsură disperată de protecţie.

Fostul şef SIE, Claudiu Săftoiu, a explicat pentru B1 TV cum acoperă tot acest scandal dezbaterea din campania electorală. Este o observaţie corectă. Nimeni nu a auzit candidaţii discutând despre proiectele pe care ei le-au gândit pentru oraşele lor.

Asta va provoca dezinteres şi pe cale de consecinţă absenteism masiv. Absenteismul va favoriza în primul rând PSD şi în al doilea rând PNL din pricina faptului că avem alegeri dintr-un singur tur.

În acelaşi timp însă, având în vedere un aspect foarte important, dezbaterile pe proiecte concrete sunt inutile cât timp prima şansă în aceste alegeri o au candidaţii PSD, partidul condus de infractori, cu un preşedinte condamnat definitiv. E cineva atât de naiv încât să-şi imagineze că, indiferent de ce proiect propune vreun candidat al acestui partid, găştile de penali care controlează PSD vor lucra pentru aceste proiecte?

Nici vorbă! Din secunda în care îşi vor vedea candidatul înstalat în primărie găştile vor căpuşa, frauda, fura banul public exact cum au procedat până acum şi s-au ales cu dosare penale sau condamnări. Şi în acest punct ajungem la legătura dintre scandalul Hexi Pharma şi rezultatul votului din 5 iunie 2016.

Hexi Pharma este în primul rând un produs al găştilor de infractori din politică, aflaţi în cârdăşie cu derbedei din servicii secrete şi cu tot felul de şmecheri din sistemul sanitar care au făcut averi fabuloase din şpăgi.

Totul pentru că ani la rând electoratul a votat prosteşte candidaţii scoşi în faţă de găştile de infractori din politică.

Aşadar, dincolo de ce fac oamenii oneşti din instituţiile statului, din servicii secrete, din Justiţie, fiecare dintre noi joacă un rol important atunci când aplifică sau diminuează puterea poiticienilor hoţi care cer votul pentru a-şi perpetua afacerile penale.

Ei au o masă de manevră disciplinată care poate însă să-i ajute să-şi atingă scopurile şi anul acesta, dar numai dacă restul electoratului este dezinteresat şi nu le strică jocurile la urne.