Investitorii în energie eoliană încep să-şi demonteze turbinele!

Investitorii în energie eoliană încep să-şi demonteze turbinele!

Reglementările guvernamentale din ultimii doi ai au afectat serios planurile investitorilor în energie eoliană. Unul dintre cei mai mari jucători din această piaţă, Monsson Group, a decis demontarea turbinelor deja instalate într-un parc eolian de 27 MW din județul Constanța.

“În urma reglementărilor legislative adoptate de Guvern în ultimii doi ani și a incertitudinii din piața de energie regenerabilă, Monsson Group a decis împreună cu partenerii din proiect demontarea turbinelor eoliene din CEE Târgușor de 27 MW (județul Constanța). Din păcate, schimbarea majoră a legislației energiilor regenerabile nu mai permite proiectului să se mai încadreze în parametrii economici estimați inițial, devenind nefezabil din punct de vedere financiar. Astfel, s-a decis demontarea turbinelor eoliene”, se arată în comunicatul companiei.

În Europa, energia regenerabilă este prioritară pe agenda guvernelor, dar în România, aceasta a fost lăsată la urmă în ultimii doi ani.

“Ne aflăm astfel în ipostaza total nedorită de noi, de a fi generatorii unei noi premiere în România, și anume să demontăm primele turbine eoliene, din cauza contextului economic nefavorabil. În aceste condiții de piață, Monsson Group analizează în prezent decizia de a-și reorienta investițiile și capitalul în alte țări din Uniunea Europeană și nu numai”, susţin reprezentanţii companiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma acestei decizii de la CEE Târgușor, Monsson Group va demonta turbinele eoliene, însă va păstra intactă infrastructura parcului eolian și stația de transformare, o decizie în legătură cu viitorul investiției urmând să fie luată în câteva luni. Parcul eolian de la Târgușor are o capacitate totală de 27 MW, a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodată pus în funcțiune, pe fondul contextului legislativ nefavorabil investițiilor în domeniu. 

Înființat în anul 1997, Monsson Group a devenit rapid unul dintre cei mai mari dezvoltatori din domeniul eolian din România, cu un portofoliu de proiecte de peste 2.400 MW.