Ioana Băsescu şi Elena Udrea, în vizorul DNA pentru campania din 2009

Ioana Băsescu şi Elena Udrea, în vizorul DNA pentru campania din 2009 Ioana Băsescu Sursa foto: EVZ

Procurorii anticorupţie fac cercetări cu privire la presupuse ilegalităţi în legătură cu modalitatea de finanţare a campaniei Prezidenţiale din 2009

Fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana, precum şi fosta colaboratoare apropiată a acestuia, Elena Udrea, au fost audiate, ieri, la DNA şi puse sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, alături de Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Turismului, Victor Tarhon, fost şef al CJ Tulcea, Silviu Wagner, director al unei companii de stat şi Mario-Giovanni Francesco, om de afaceri, pentru presupuse fapte penale legate de finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

FOTO:Elena Udrea a declarat că noul dosar e o acţiune de imagine a DNA FOTO: AGERPRES

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzaţiile procurorilor

Ioana Băsescu este acuzată de instigare la abuz în serviciu şi instigare la spălare de bani, iar Elena Udrea este acuzată de cinci fapte de spălare de bani

Procurorii DNA susţin, în esenţă, că bani proveniţi din infracţiuni ar fi fost spălaţi prin intermediul unor firme, la adăpostul unor contracte fictive. În acest proces s-ar fi implicat Ioana Băsescu, în calitate de notar, şi Elena Udrea, în calitate de şef al staff-ului de campanie al lui Traian Băsescu.

„Am crezut că se cercetează cum a cheltuit domnul Vasile Blaga banii din Microsoft. (...) Este perioada de precampanie şi cred că numele lui Traian Băsescu trebuia terfelit”, a declarat Elena Udrea la ieşire din sediul DNA.