Declarația lui IOHANNIS care il va IRITA la culme Ion ILIESCU

Declarația lui IOHANNIS care il va IRITA la culme Ion ILIESCU

PSD nu are prea multe șanse să intre sub pielea lui Klaus Iohannis. Președintele ales al României are o părere foarte proastă despre liderii acestui partid și în special despre Ion Iliescu, președintele de onoare și fondatorul partidului.

Poziția lui Klaus Iohannis este foarte clară pentru cei care au citit cartea ”Pas cu pas” pe care președintele ales a lansat-o în campania electorală. În mai multe locuri, Iohannis a scris pasaje în care se vede clar că acesta consideră PSD un partid condus de lideri incompetenți și corupți.

Ion Iilescu: Neocomunistul care a furat Revoluția

Iohannis descrie în cartea sa cum a participat la Revoluția din 1989 și cu ce entuziasm a perceput acele evenimente. Asta până când gloanțele au început să șuiere pe deasupra capetelor manifestanților. ”La început a fost o atmosferă de entuziasm general. Am sperat că răsturnăm regimul, până când au început să șuiere gloanțele și atunci a fost mai straniu. Au existat momente când ne-a fost teamă tuturor”, spune Iohannis în cartea sa.

Președintele ales al României descrie apoi dezamăgirea uriașă pe care a suferit-o când a văzut cine a acaparat puterea în România după 1989:

Ne puteți urmări și pe Google News

”Faptul că imediat, atunci la început, s-a instaurat un regim neocomunist a reprezentat pentru mine o dezamagire uriașă”

Iohannis mai spune în cartea sa că și după ce a auns primar a avut probleme mari cu partidul lui Ion Iliescu, PSDR, care avea mulți consilieri locali.

Declarația care îl va înfuria pe Ion Iliescu

Iohannis explică într-un pasaj din carte cum a votat la fiecare tur al alegerilor prezidențiale, din 1990. Pentru votul din 2000, când în turul al doilea s-au întâlnit Corneliu Vadim Tudor și Ion Iliescu, Iohannis a ales o formulare foarte dură la adresa lui Ion Iliescu, care îl va irita pe președintele de onoare al PSD.

”De votat am votat de fiecare dată și îmi amintesc că, în mai 1990, am votat cu Rațiu și PNȚCD, în 1992 și 1996 cu Emil Constantinescu. Am votat înclusiv în 2000, în al doilea tur.

Simțeam că-mi caade mâna, dar l-am votat pe Iliescu”

Pentru cei care au citit atent cartea lui Klaus Iohannis este evident, din mai mute pasaje, că acesta urăște comunismul și că percepe partidul lui Ion Iliescu ca fiind continuator al regimului comunist, având o părere foarte proastă despre acest partid.

Ion Iliescu: Mesajul nou al lui Klaus Iohannis a avut priză la public

Ion Iliescu nu a citit atent cartea lui Iohannis, judecând după declarațiile pozitive pe care le-a făcut la adresa președintelui ales al României. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că preşedintele ales, Klaus Iohannis, a venit cu un mesaj nou, care a avut priză la public, el arătând că prin votul dat, cetăţenii au arătat că vor o schimbare. Citește aici declarațiile lui Ion Iliescu!