Ionel Iuga: "Bănel Nicoliţă o să-l vrăjească pe Sarkozy"

Ionel Iuga: "Bănel Nicoliţă o să-l vrăjească pe Sarkozy"

Antrenorul care l-a promovat pe "Jardel" la echipa de seniori de la Dacia Unirea Brăila spune că acesta va schimba imaginea cetăţenilor români de etnie romă din Franţa.

Ionel Iuga, antrenorul care l-a promovat pe Bănel Nicoliţă la seniori, la Dacia Unirea Brăila, susţine că fotbalistul transferat oficial de ieri la gruparea AS Saint-Etienne va schimba imaginea cetă ţenilor români de origine romă din Franţa. "N-o să aibă nicio problemă cu rasismul. Bănel Nicoliţă o să-l vrăjească pe Sarkozy (n.r. - preşedintele Franţei care a dus o campanie furibundă împotriva ţiganilor români, plătindu-i să se întoarcă acasă). O să se facă plăcut, aşa cum a reuşit şi la Steaua, unde a devenit imediat idolul tribunelor. Veţi vedea că o să-i cucerească pe francezi cu dăruirea şi cu puterea lui de muncă", a declarat ieri Iuga, pentru EVZ. Transferul lui Bănel Nicoliţă la AS Saint-Etienne a fost anunţat oficial ieri chiar de siteul grupării "Les Verts". Mijlocaşul a fost achiziţionat de formaţia la care a evoluat şi Michel Platini în schimbul sumei de 700.000 de euro, iar "Jardel" va încasa un salariu anual de 300.000 de euro. "La Steaua se plafona" Imediat după ce a ajuns în Franţa, Bănel şi-a sunat familia, dar şi pe oamenii care i-au marcat cariera. Hussein Tekynalp, omul de afaceri turc despre care chiar Bănel a spus că i-a fost al doilea tată, şi antrenorul Ionel Iuga, cel care l-a promovat la echipa de seniori de la Dacia Unirea Brăila, susţin că au fost apelaţi de "Jardel" ieri dimineaţă. "M-a sunat de dimineaţă (n.r. - ieri). Era foarte bucuros. Mi-a spus că se duce să facă vizita medicală şi apoi să semneze contractul. Mă bucur mult pentru transferul lui în Franţa, pentru că îşi dorea foarte mult să plece. La Steaua se plafona", ne-a mai declarat Ionel Iuga. "Am vorbit cu el, era foarte fericit. A trecut la o clasă superioară, într-un campionat mult mai puternic. Acolo va avea şi antrenori mai buni şi mai multă linişte. La Steaua ce avea? Pe Gigi Becali, care face gălăgie, şi mereu alt tehnician. Acolo are şansa să fie văzut de alte cluburi şi mai mari şi să ajungă şi mai sus. Poate să facă faţă acolo, sunt sigur de asta", a completat Hussein Tekynalp. Cei doi cred că Bănel va avea probleme doar cu limba franceză. "Orice club care transferă un fotbalist din străinătate trebuie să-i asigure şi un profesor, să-l ajute să înveţe limba", ne-a spus Hussein Tekynalp.

"Nu ştiu câtă franceză ştie Bănel. El a terminat Liceul de Chimie din Brăila. S-ar putea ca problemele de comunicare să-i facă adaptarea mai grea, dar îi va uimi prin muncă. Eu îl antrenam de câte trei ori pe zi şi în vacanţe, anduranţă, tehnico-tactic şi apoi sală de forţă, dar el zicea că mai vrea. E un jucător de travaliu şi va munci să arate că poate face faţă şi la un nivel mai înalt. În plus, nu a avut niciodată probleme cu viaţa extrasportivă, are o prietenă stabilă, nu bea, nu fumează. Are aşadar toate atuurile să facă performanţă", ne-a mai precizat Ionel Iuga.

Bănel se va alătura noii sale echipe abia după ce va reveni de la naţională, unde a fost convocat pentru "dubla" cu Luxemburg şi Franţa. CARACTERIZARE Francezii îi laudă experienţa Bănel Nicoliţă a efectuat ieri vizita medicală la Saint-Etienne alături de Max-Alain Gradel, un atacant ivorian achiziţionat de la Leeds United. După ce a fost supus testelor medicale şi doctorii "verzilor" s-au convins că este apt din toate punctele de vedere, jucătorul în vârstă de 26 de ani a semnat contractul valabil pe trei ani. "Bănel Nicoliţă a fost una dintre piesele-cheie ale Stelei, al cărei căpitan a fost în sezonul trecut. Mijlocaşul drepta va aduce la club experienţa sa de nivel internaţional, obţinută ca jucător al Stelei şi al naţionalei României. Cu reprezentativa, va fi adversar al Franţei, marţi, 6 septembrie, în preliminariile Euro 2012", a fost caractrerizat "Jardel" pe site-ul oficial al noului său club. 6 ani şi jumătate a petrecut Bănel Nicoliţă la Steaua, timp în care a cucerit patru trofee: două titluri, o Cupă şi o Supercupă a României ÎNLOCUITOR MM îl susţine pe Ionuţ Năstăsie Plecarea lui Bănel Nicoliţă i-a sporit şansele tânărului Ionuţ Năstăsie spre titularizare la Steaua, deşi acesta n-a fost folosit prea des nici măcar în meciurile amicale. Olteanul în vârstă de 19 ani, singurul component al echipei naţionale Under 19 remarcat de UEFA după turneul final găzduit recent de România, şi-a găsit un "spate" puternic în persoana lui Mihai Stoica, managerul general al "roşalbaştrilor". "Eu sper să-şi facă loc în echipă un jucător în care îmi pun speranţe foarte mari. Este vorba de căpitanul naţionalei Under 19, Ionuţ Năstăsie, care a semnat un nou contract cu Steaua, pe cinci ani. Năstăsie poate să ne ajute, dar sunt şi alte variante, nu stăm în ploaie. Levy va alege momentul în care va debuta, este un jucător în care eu cred foarte mult", a spus ieri Stoica la Digi Sport. Posibilul înlocuitor al lui "Jardel" este fiul fostului fotbalist Nicu Năstăsie, care a evoluat în anii '90 la Electroputere Craiova. Îi pune contre lui Ogăraru Mihai Stoica îl susţine pe Năstăsie, dar nu vrea să audă de George Ogăraru, fotbalistul care şi-a exprimat dorinţa de a mai juca pentru Steaua înainte de a-şi încheia cariera. "Are o vârstă şi nu sunt adeptul repatrierilor", a spus MM. Refuzul lui Stoica n-are nicio legătură cu vârsta sau valoarea acestuia, ci cu apropierea din tre el şi aripa dură a galeriei, care contestă con ducerea clubului. Transferul lui Dorin Goga, de la Poli Timişoara, intrase în impas ieri, iar Gigi Becali se lăuda că va avea o ultimă discuţie cu Tibi Bălan, mijlocaşul de la Sportul Studenţesc. "Nu căutăm înlocuitor pentru Bănel Nicoliţă, pentru că este imposibil să găseşti un fotbalist pe profilul lui, cu determinarea sa. " MIHAI STOICA, manager general la Steaua

Ne puteți urmări și pe Google News