Ionuţ Grama, succes uriaş într-un film la Hollywood

Ionuţ Grama, succes uriaş într-un film la Hollywood

Actorul deţine unul dintre rolurile principale din filmul de groază "Diavolul din tine". El a povestit pentru EVZ despre lucrul la pelicula cu buget mic, care a strâns încasări foarte bune.

Încă de când "Blair Witch Project" a fost lansat în 1999 şi, cu un buget de 60.000 de dolari, a reuşit să strângă încasări de 250 de milioane de dolari în lumea întreagă, genul de film de groază "documentar fals", care încearcă să surprindă evenimente supranaturale, a devenit unul viabil. În această subcategorie horror au ajuns şi alte clasice: "Cloverfield - Monstruos", "Activitate para­normală" şi "Diavolul din tine", intrat recent pe marile ecrane de la noi.

Engleza perfectă i-a adus roluri mai bune

În el, românul Ionuţ Grama interpretează unul dintre cele patru roluri principale. Iniţial, el a fost chemat la un casting pentru un rol mai mic în film, însă accentul lui american i-a convins pe producători să-i dea o partitură mai consistentă. "Eu sunt practic regizorul documentarului din film. Vorbesc foarte mult din spatele camerei. Apar în tot felul de momente atunci când imaginea e luată cu camere de supraveghere şi mă văd cu camera în mână sau alergând pe acolo. Mai există multe inser­ţii de tip jurnal video în care personajele, inclusiv al meu, stau în cadru şi povestesc despre ce au văzut în seara respectivă", a povestit Ionuţ despre partitura sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Engleza i-a mai asigurat un rol cărnos şi în "Closer to the Moon", noul film al lui Nae Caranfil, în care joacă vedete de la Hollywood precum Vera Farmiga şi Mark Strong. "Am avut noroc cu engleza, pentru că m-au ales drept subalternul personajului lui Mark Strong, cel care îi ia locul", a explicat el.

"Diavolul din tine" a fost un succes surpriză la lansarea în Statele Unite. Făcut cu un milion de dolari, el a câştigat 68 de milioane, deocamdată. "Am vorbit recent cu regizorul (William Brent Bell - n.r.) şi i-am spus că a ajuns şi la noi ecoul cu succesul filmului şi era în extaz. Apoi am mai vorbit cu directoarea de casting care s-a ocupat de actorii străini şi mi-a spus să-i trimit nişte materiale pentru a vorbi cu agenţi din SUA pentru mine", a povestit Grama despre efectele succesului acestei poveşti de groază. Şi-au adus hainele de acasă

Actorii au jucat în haine din propria garderobă şi, câteodată, condiţiile au fost dificile. "La un moment dat a trebuit să conduc o maşină la care mi se bloca motorul. Secvenţa era un moment de criză. Trebuia să urlu la colegul din dreapta în timp ce conduceam pe Calea Victoriei, în trafic real, şi urmăream o ambulanţă. Era iarnă, în­gheţat, eram într-un tricou, cu tenişi rupţi, care le-au plăcut, o geacă subţire", a povestit actorul despre cea mai dificilă scenă. PERSONAJ. Ionuț Grama, într-o secvență din „Diavolul din tine”

"Filmul a fost făcut cu un buget foarte mic, cu hainele de pe noi, ale noastre, aduse de acasă.“ IONUŢ GRAMA, actor 68 de milioane de dolari a încasat în lumea întreagă filmul realizat cu un buget de doar un milion de dolari

DETALII

Povestea de groază a unor exorcisme "documentate"

În 1989, operatorii de la urgenţe au primit un apel de la Maria Rossi (Suzan Crowley) care mărturisea că a ucis brutal trei oameni. Întreaga ei viaţă, Isabella Torelli (Fernanda Andrade) a crezut că mama ei era nebună.

După ce află că aceste crime s-au petrecut în timpul unei exorcizări, ea călătoreşte în Italia, la Spitalul Centrino pentru psihopaţi criminali, împreună cu o echipă de producţie a unui documentar, acolo unde mama ei a fost închisă, pentru a afla dacă este bolnavă mintal sau posedată de demoni. Astfel sună sinopsisul oficial al filmului "Diavolul din tine".

"Regizorul William Brent Bell avea o energie tipic americană, era plin de entuziasm. În ultima parte s-a filmat mai mult noaptea. Toţi erau sleiţi, dar el era mereu plin de energie. N-am avut repetiţii deloc – doar acolo, la faţa locului. Producătorii m-au chemat înainte de a filma la Buftea pentru a-mi arăta cum lucrează cu actorii şi mi-au spus că se bazează foarte mult pe improvizaţie, pe stilul de teatru. La horror de genul ăsta, trebuie să fie cât mai realist, să pară documentar", a detaliat actorul român. "Eu am avut 20 de zile de filmare. Cam atât. Separat am tras doar voce, pentru multele secvenţe în care eram în spatele camerei. Anul trecut, în noiembrie, au revenit pentru un reshoot", a dezvăluit actorul.

Filmările s-au petrecut la sfârşitul lui 2009, însă câteva secvenţe au fost filmate din nou în noiembrie anul trecut, atunci când proiectul a fost preluat sub umbrela unui studio, Paramount Insurge, care s-a ocupat de distribuţia în cinematografele din SUA şi de promovare. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/OyT7xMPurgw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>