Editura Evenimentul si Capital

Ionuţ Stroe, despre raportul MCV: Reacţia Parlamentului la solicitările justiţiei trebuie să fie pozitivă

Autor: | | 0 Comentarii | 53 Vizualizari

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, azi, comentând raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România, că Parlamentul trebuie recredibilizat iar reacţia acestei instituţii la solicitările justiţiei trebuie să fie "promptă şi pozitivă".

"Imaginea Parlamentului, ca şi instituţie, trebuie recredibilizată. Raportul MCV subliniază încă o dată faptul că reacţia Parlamentului la solicitările justiţiei trebuie să fie una promptă şi pozitivă. Este clar că analiza Parlamentului nu trebuie să depăşească limitele avizului pozitiv sau negativ. Parlamentul nu ar trebuie să intre pe fondul problemei iar procedura trebuie să fie mult mai rapidă", a afirmat Ionuț Stroe, pentru Agerpres.

În privința solicitărilor ANI de încetare a unor mandat de parlamentari, purtătorul de cuvânt liberal a admis că au fost întârzieri şi că Parlamentul a reacţionat 'destul de lent'.

"Noi, PNL, avem deja o iniţiativă legislativă în legătură cu scurtarea termenelor de răspuns la solicitările justiţiei depuse în Parlament. Sperăm să rezolvăm acest aspect prin adoptarea acestei legi, dar e nevoie şi de participarea celor din PSD, bineînţeles, pentru că e nevoie de o majoritate care să treacă o astfel de lege", a spus Stroe.

În privința instituțiilor din zona justiţiei, Stroe a arătat că era de aşteptat pentru toţi că la nivelul Comisiei Europene să fie apreciate rezultatele activităţii Parchetelor sau a Agenţiei Naţionale de Integritate.

"Există lucruri şi dosare complete şi concrete în legătură cu anumite cazuri de corupţie, pe de-o parte, mă refer la DNA şi Parchetele care au ajuns în justiţie şi au avut chiar condamnări şi, bineînţeles, la ANI, o activitate fructuoasă în legătură cu depistarea în special a nerespectării regimului incompatibilităţilor. În comparaţie, de exemplu, cu Bulgaria - pentru că fie că vrem, fie că nu suntem comparaţi cu ei -, România are mari progrese', a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro