iPhone 4 la liber, preţ egal la Orange, Vodafone şi Cosmote?

iPhone 4 la liber, preţ egal la Orange, Vodafone şi Cosmote?

În România, cei trei mari operatori de telefonie mobilă ar putea vinde la acelaşi preţ noul gadget al Apple. Acest lucru se întâmplă în Franţa, Grecia şi Marea Britanie.

Toţi operatorii de telefonie mobilă de pe piaţa românească vor avea în curând pe rafturi ultimul gadget Apple, iPhone 4, ultimii care au făcut acest anunţ fiind cei de la Cosmote.

Deocamdată preţul se cunoaşte doar la Orange, unde noul gadget poate fi achiziţionat la liber cu 698 de euro - aparatul cu capacitatea de stocare de 16 GB, respectiv 823 de euro - varianta de 32 GB. Ceilalţi doi mari operatori de telefonie mobilă ţin deocamdată oferta sub lacăt.

Preţuri similare în ţările de provenienţă ale operatorilor

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul în care şi în România se vor întâmpla situaţiile bizare din statele de provenienţă ale marilor operatori, preţul noului iPhone fără abonament va fi la fel, indiferent de vânzător.

De exemplu, în Grecia, de unde vine acţionarul Cosmote, operatorul de telefonie vinde telefonul, din 27 august, cu preţ fără conectare de 659 de euro, varianta de 16 GB, respectiv 779 de euro - cea de 32 GB. În aceste preţuri este inclus şi un TVA de 23%. Tot aici, Vodafone practică exact aceleaşi preţuri, în timp ce Wind nu-l comercializează, după cum arată site-ul companiei.

În Franţa, statul de origine al Orange, compania afişează pe site- ul companiei un preţ de 619 euro pentru iPhone 4 de 16 GB cu cartelă. Cealaltă variantă costă 729 de euro. Un alt operator de pe piaţa franceză - Bouygues Telecom -, are exact aceleaşi preţuri, în timp ce SFR France are costuri cu 30 de euro, mai ridicate pentru ambele variante.

În Marea Britanie, ţara unde Vodafone are sediul-mamă, telefonul e şi mai ieftin decât în celelate două state europene. Aici, fără conexiune, gadgetul în cele două variante ale sale costă 480, respectiv 570 de lire sterline (556 de euro, respectiv 661 de euro). Orange din Anglia vinde smartphone- ul la aceleaşi preţuri de 480, respectiv 570 de lire sterline.

În România, iPhone 4 mai poate fi achiziţionat şi de la magazinele on-line. Însă la acestea preţurile sunt un pic mai piperate. De exemplu, la eMag preţul variantei de 16 GB este de 3.459 de lei (806 euro), cu circa 100 de euro mai mult ca la Orange. Şi la Evomag, alt magazin on-line, preţul este apropiat de cel practicat de eMag - 3.439 de lei (800 de euro).

823 de euro costă varianta de 32 GB a iPhone 4, la Orange România, care a adus prima dată la noi noul gadget