Editura Evenimentul si Capital

IPP: Cei 14 candidaţi nu doresc să se întâlnească într-o dezbatere electorală

Adrian Moraru, presedintele IPP
Autor: | | 16 Comentarii | 754 Vizualizari

Cei 14 candidaţi nu doresc să se întâlnească într-o dezbatere electorală înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, concluzionează reprezentanţii Institutului de Politici Publice (IPP), iniţiatorul demersului, în urma negocierilor purtate cu staff-urile de campanie ale candidaţilor, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al IPP, candidatul Alianţei PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a solicitat, în răspunsul său către IPP, ca toţi cei 14 candidaţi înscrişi în cursa electorală să fie invitaţi să participe la dezbaterea electorală 'faţă în faţă', însă candidaţii Kelemen Hunor, Dan Diaconescu şi Corneliu Vadim Tudor nu au formulat niciun răspuns propunerii IPP.

„Din formularea răspunsului candidatului Victor Ponta la propunerea de participare într-un format cu 14 candidaţi reiese că principala condiţie a participării domniei sale este ca organizatorii (IPP) să îi invite într-o dezbatere pe toţi candidaţii înscrişi ceea ce reprezentanţii IPP au făcut încă din cursul serii trecute (luni - n.r.), asigurându-se că fiecare staff de campanie a fost informat/invitat. Aceste argumente nu par a fi suficiente, candidatul Alianţei PSD-PC-UNPR explicând, la insistenţele IPP, că, în fapt, condiţionează prezenţa domniei sale la o astfel de dezbatere de participarea efectivă a tuturor celorlalţi candidaţi, un aspect pe care IPP nu îl poate controla sau decide”, arată sursa amintită.

Reprezentanţii IPP explică faptul că institutul a fost informat de către candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu că nu va putea participa la respectiva dezbatere electorală, întrucât nu îi permite programul.

„Călin Popescu-Tăriceanu a comunicat IPP că programul nu îi permite participarea la dezbatere, deşi institutul îşi manifestase disponibilitatea de organizare a dezbaterii într-o altă zi dintre cele rămase până la primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014. În cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.), din dorinţa ca măcar o dezbatere electorală să existe înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale 2014, reprezentanţii IPP au discutat, în total, ore întregi la telefon cu staff-urile de campanie, dar şi cu jurnaliştii interesaţi, făcând toate eforturile pentru ca toţi cei implicaţi să fie la curent”, se precizează în comunicatul de presă.

IPP îşi exprimă regretul cu privire la imposibilitatea de a organiza o dezbatere electorală cu toţi cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Palatul Cotroceni.

„Din punctul nostru de vedere este regretabil că nu se poate organiza o dezbatere la care principalii candidaţi să intre într-o confruntare cu ceilalţi competitori, format ce stimulează interesul electoratului pentru alegeri şi implicit creşte calitatea informaţiilor de care alegătorii au nevoie (mai ales cei indecişi) pentru a se prezenta la urne în cunoştinţă de cauză. Regretăm sincer situaţia şi îi asigurăm pe toţi cei care ne-au urmărit eforturile în ultimele zile că am făcut tot ce a depins de noi ca această dezbatere să existe”, se subliniază în documentul citat.

IPP îşi manifestă, în continuare, disponibilitatea de a organiza o astfel de dezbatere electorală, având convingerea că alegătorii merită o astfel de dezbatere 'măcar înaintea celui de-al doilea tur de scrutin între candidaţii rămaşi în competiţie'.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a anunţat luni că îi invită pe toţi candidaţii la dezbaterea electorală dinaintea primului tur.

Anterior, IPP lansase această provocare pentru principalii şase candidaţi, printre care şi preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, care însă a susţinut că va participa numai dacă sunt invitaţi toţi candidaţii.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro