Editura Evenimentul si Capital

„Califul” ISIS le-a promis luptătorilor săi că, în PARADIS, vor primi PATRU FECIOARE în plus față de cele 72 deja promise de Mahomed

Autor: | | 15 Comentarii | 2914 Vizualizari

Fecioarele (hurii) din Paradis primite ca premiu de martiri sunt principalul motiv pentru care militanții ISIS primesc moartea cu bucurie.

Când a început Bătălia pentru Mosul, luna trecută, „Califul” ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi le-ar fi promis celor ce își vor da viața ca martiri patru fecioare (hurii) în plus peste cele 72 promise deja de Profetul Mahomed.

Potrivit unor surse citate de site-uri arabe, Al-Baghdadi ar fi făcut această promisiune în timpul unei „predici incendiare” în fața militanților ISIS despre prima cucerire de către tovarășii lui Mahomed a Mosulului, în 637.

După ce le-a promis că „sângele va curge râuri în bătălie”, Al-Baghdadi a adăugat:

„Toți, fără excepție, vor intra în Paradis ca martiri. Mai mult, voi veți intra în Paradis cu patru hurii în plus decât alți martiri. Așa cum voi stați lângă mine acum, așa vor sta și ele lângă voi, sau sub voi, sau deasupra voastră, astfel încât să uitați tot ce vi se va întâmpla prin violență, moarte și stricăciune în acest război.”

Este foarte posibil ca această relatare să fie o știre falsă (între altele, ea nu explică pe ce se bazează Al-Baghdadi când promite patru concubine divine în plus).

Totuși, Islamul – de la istorie și dogme la laudele duse liderilor săi – este plin de povești despre hurii, fecioarele de care se vor bucura martirii Profetului.

Iată aici un hadit (declarație atribuită Profetului Mahomed – n.r.) invocat de toate organizațiile jihadiste, inclusiv ISIS, îl invocă:

„Martirul este foarte prețuit de Allah. El este iertat de la prima picătură de sânge (pe care o varsă). El are un tron în Paradis... Se va căsători cu Huriile (femei voluptuoase) și nu va cunoaște chinurile după moarte și va fi păzit de marea grozăvie (iadul). Deasupra capului său va fi o coroană de cinste, un rubin mai mare decât lumea întreagă. Și se va împreuna cu 72 de Hurii.”

Istoria cuceririi Mesopotamiei și a Siriei este plină de povești despre musulmani aruncându-se singuri în luptă și căutând moartea, deoarece credeau că astfel vor ajunge mai repede în brațele divine ale sclavelor sexuale.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro