ISIS, ISTORIA FANATISMULUI ŞI A TERORII. Bestiile jihadiste ŞI-AU ÎNCEPUT ASCENSIUNEA în 1999

ISIS, ISTORIA FANATISMULUI ŞI A TERORII. Bestiile jihadiste ŞI-AU ÎNCEPUT ASCENSIUNEA în 1999

La mai bine de un an de când a cucerit Mosul, al doilea cel mai mare oraş din Irak, ISIS a reuşit ceea ce şi-a propus: să se facă ştiută peste tot în lume. Şi a reuşit asta cu preţul vărsării de sânge. Sângele atâtor oameni nevinovaţi.

În spatele celei mai temute grupări teroriste din lume stă un traseu bine planificat. Activă din 1999, ISIS a proclamat crearea Statului Islamic din Irak în octombrie 2006. Deși ISIS era afiliată grupării al-Qaida, decizia anunțării Statului Islamic din Irak s-a luat în ciuda opoziţiei liderilor Osama bin Laden şi Ayman al Zawahiri. În timp şi prin metode sângeroase, Statul Islamic a reuşit să se impună în zona arabă, iar acum poartă un război deschis cu marile puteri ale lumii.

William McCants, expert ISIS, a explicat care sunt diferenţele dintre cele două grupări care propagă teroarea: „Este uşor diferit faţă de al-Qaida. Al-Qaida a încercat să îşi ţină grupările afiliate concentrate pe ideea atacurilor împotriva Statelor Unite, în continuare ţinta sa principală. Statul Islamic se concentrează asupra consolidării statului. Mare parte din propaganda sa îi îndeamnă pe tinerii musulmani să vină în Statul Islamic, pentru a ajuta la construirea lui.”

În prezent, ISIS controlează teritorii în care locuiesc 10 milioane de oameni, are aparat birocratic şi miniştri, eliberează certificate de naştere, acte de identitate şi autorizaţii, potrivit CNN. În plus, gruparea are armată şi controlează accesul la apă şi curent electric. Teroriştii s-au organizat atât de bine încât au  bănci, ba chiar şi propriile bănci şi monetării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Povestea steagului ISIS, folosit de FANATICII ISLAMIŞTI CARE AU TERORIZAT PLANETA cu băile de sânge

VIDEO CU MODUL ÎN CARE RACOLA BESTIA JIHADISTĂ, Abdelhamid Abaaoud: „Veţi găsi onoare doar în jihadism.”