A început ISTERIA ÎN ANGLIA, din prima zi a anului. ENGLEZII se declară ÎNGROZIŢI: ”ȚIGANII ROMÂNI ne vor invada!”

A început ISTERIA ÎN ANGLIA, din prima zi a anului. ENGLEZII se declară ÎNGROZIŢI: ”ȚIGANII ROMÂNI ne vor invada!”

Sute de mii de oameni din afara UE, vor fi eligibili pentru a lucra în Marea Britanie de astăzi, din cauza posibilităţii de a obţine un pașaport emis de către Bulgaria și România, averizează presa britanică.

Citiţi ce au făcut tinerii englezi noaptea trecută: PENIBILI DE REVELION. S-au ÎMBĂTAT CRIȚĂ la petrecere și apoi s-au BĂTUT CU POLIȚIA sau au ajuns SĂ SE FACĂ DE RÂS | GALERIE FOTO

Potrivit Daily Mail, patru milioane de cetăţeni din Republica Moldova ar putea obţine paşaport de România, iar Bulgaria a predat 90.000 paşapoarte pentru macedoneni, aşa că şi aceştia ar putea invada Marea Britanie în căutare de locuri de muncă, odată cu cetăţenii români şi bulgari, în temeiul normelor UE. Firuta Vasile, o româncă de origine romĂ, de 29 de ani, a reuşit performanţa de a obţine beneficii de 28 de mii de lire sterline din partea statului britanic. Condițiile de viață, ca imigrant român în Marea Britanie, au stârnit indignarea englezilor atunci când Firuta Vasile a câștigat dreptul legal de a pretinde mai mult de 28.000 de lire sterline ca ajutor social, scrie Daily Mail.

Femeia a devenit un fel expert pentru a depune actele necesare pentru obţinerea banilor de la stat în Marea Britanie, aşa că îşi ajută prietenii din România să aplice.

Bulgaria și România pot da un statut național de minoritate sau de grupuri etnice şi pentru cei care trăiesc în state non- UE , inclusiv Republica Moldova, Macedonia, Serbia, Ucraina și Turcia .

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii din Bulgaria au emis deja 90.000 de pașapoarte la macedoneni, în timp ce România oferă acest statut pentru patru milioane de persoane, polulaţia Republicii Moldova, ce are posibilitatea de a obține cetățenia română . Alţi 300.000 de muncitori din Turcia pot aplica pentru pașapoarte bulgare.

Ungaria a acordat pașapoartele UE cetăţenilor din țările vecine. Există doar două condiții - un strămoș direct care a fost un cetățean maghiar și cunoștințe de bază de limbă.

Şi 100.000 de persoane din Serbia au aplicat deja pentru obţinerea paşapoartelor.

Între timp, Malta și-a anunțat planurile de a vinde pașapoarte UE pentru străini cu 650.000 de euro, începând de azi.

Mii de migranți au folosit pașapoarte bulgare sau române să se mute în alte țări ale UE, după ce cele două state au aderat la UE în urmă cu șapte ani.

Începând de astăzi ei vor fi capabili să facă același lucru pentru a intra în Marea Britanie, deoarece restricțiile de lucru pe cei cu pașapoarte din Bulgaria și România sunt ridicate .

Bulgaria a fost criticată pentru procedurile sale de eliberare a pașapoartelor, iar oficialii corupti au fost acuzați că, pentru mai puțin de 200 de lire sterline, urgentează procedura de aplicare şi acordare de paşapoarte.

România a emis deja pașapoarte pentru mai mult de 120.000 de moldoveni. Republica Moldova, una dintre cele mai sărace țări din Europa, a făcut parte din România până în 1940, când a fost anexată la Uniunea Sovietică.

Atunci când Bulgaria și România au aderat la UE în ianuarie 2007, s-au aplicat restricţii privind dreptul de muncă în Marea Britanie. Aceste restricţii au expirat astăzi, în conformitate cu normele tratatelor Uniunii Europene. Bulgarii și românii vor avea dreptul de a solicita aceleași beneficii și de îngrijire NHS ca și ceilalți cetățeni ai UE .

Unii experți au prezis o creștere de 50.000 de un an a migranților din cele două țări.

Bojdar Dimitrov, un fost ministru în Bulgaria, a afirmat că guvernul său a emis zeci de mii de pașapoarte macedonenilor și continuă să facă acest lucru.

"România are o lege mai permisivă imigrație decât Bulgaria. Orice persoană care locuiește în Republica Moldova, care a fost parte din România înainte de sfârșitul celui de al doilea război mondial, are dreptul de a primi un pașaport românesc în termen de două săptămâni de aplicare", a mai spus Bojdar Dimitrov. Temerile privind numărul de noi migranți ce vor veni în Marea Britanie sunt alimentate şi de un oficial român care a vorbit despre preocuparea sa legată de "invazia de oameni". Daniel Teau, președintele Federației asociațiilor de români din Europa, a declarat, pentru Daily Mail: "Conform estimărilor noastre, în funcție de numărul de români care au părăsit țara în timpul 2007-2012, 30.000 - 50.000 vor părăsi țara, în fiecare lună, pentru a călători în Europa de Vest, din ianuarie, în căutarea unui loc de muncă.

"Invazia celor care vor să profite de sistemul ajutoare de la stat este iminentă. Am avertizat autoritățile române să ia măsurile necesare pentru a preveni exodul romilor. Cerem guvernului român să trimită ofițeri de poliție pentru a preveni infracţiunile bandelor de romi", a mai supus Daniel Teau. ARTICOLE POPULARE:

  • DESTRĂBĂLARE JENANTĂ. S-au ÎMBĂTAT CRIŢĂ şi s-au dat în SPECTACOL pe stradă. IMAGINI CU DEZMĂŢUL penibil | GALERIE FOTO

  • A SLĂBIT atât de mult încât SOŢUL său NU a mai RECUNOSCUT-O când s-a întors din Afganistan | GALERIE FOTO

  • PENIBILI DE REVELION. S-au ÎMBĂTAT CRIȚĂ la petrecere și apoi s-au BĂTUT CU POLIȚIA sau au ajuns SĂ SE FACĂ DE RÂS | GALERIE FOTO

  • ALPINIST EXPERIMENTAT, un COPIL de 9 ani. Un BĂIEŢEL a escaladat vârfurile Kilimanjaro, Whitney şi Aconcagua | GALERIE FOTO