John Kerry: SUA şi UE sunt de partea locuitorilor Ucrainei

John Kerry: SUA şi UE sunt de partea locuitorilor Ucrainei

Statele Unite şi Uniunea Europeană sunt de partea populaţiei Ucrainei care luptă pentru a putea alege şi alte alianţe în afară de cea cu Rusia, a declarat John Kerry.

Comentarile înaltului oficial american vin după ce reprezentanţii opoziţiei ucrainiene au cerut intervenţia SUA şi Europei în sprijinul protestatarilor.

"Marea majoritate a ucrainienilor ăşi doresc să trăiască într-o ţară sigură, prosperă. Ei luptă pentru a avea dreptul de a se asocia cu parteneri care le pot oferi ajutorul necesar pentru a-şi îndeplini aceste idealuri. Ei au decis că viitorul lor nu trebuie să depindă exclusiv de un singur stat. Statele Unite şi UE sunt de partea celor care luptă", a declarat John Kerry, în cadrul conferineţi pe securitate care are loc la Munchen.

Astăzi, John Kerry se va întâlni cu liiderii opoziţiei şi ai protestatarilor ucrainieni. Aceştia s-au adunat în Piaţa Independenţei din Kiev, numită şi Maidan, încă din luna noiembrie a anului trecut, după ce guvernul ucrainean a renunţat la un acord economic cu UE în favoarea întăririi colaborării cu Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIȚI ȘI:

  • Oamenii lui Ianukovici: Protestele de la Kiev au fost planificate de partidul Iuliei Timoşenko. Opoziţia: Armata va interveni