Judecătorii încep să „demoleze” clădirile ilegale din București. Robert Negoiță trebuie să demoleze un bloc cu 10 etaje

Judecătorii încep să „demoleze” clădirile ilegale din București. Robert Negoiță trebuie să demoleze un bloc cu 10 etaje

Judecătoria Sectorului 3 a dispus obligarea primarului sectorului 3, Robert Negoiță, a constructorului, Ion Chiriță, și a proprietarilor terenului, familia Dimcevici, la demolarea construcției ilegale din Calea Dudești nr. 94. Hotărârea nu este irevocabilă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit președintelui Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Constantinescu, este a treia hotărâre de demolare a unei construcții ilegale pronunțată în București, după deciziile de demolarea a construcțiilor din str. Aurel Vlaicu 120-122 și Cathedral Plaza.

„Diferența este ca în primele două hotărâri persoană împuternicită să demoleze este Primarul Sectorului 2, respectiv Primarul General. În hotărârea pronunțată luni, dacă Primarul Sectorului 3 împreună cu constructorul și proprietarul nu demolează în termen de 30 de zile, vecinii care au inițiat procesul pot să demoleze ei însiși clădirea pe cheltuiala primilor”, a explicat Nicușor Dan.

Ion Chiriță este constructorul și investitorul construcției din Calea Dudești 94, al construcției din str. Aurel Vlaicu nr. 120-122 și al construcțiilor ilegale în desfasurare din Parcul Tineretului, a mai explicat președintele Asociației.

Ne puteți urmări și pe Google News

O locatară de alături a început protestul

Procesul a fost demerat, după ce Maria Dinescu, proprietara imobilului din Calea Dudesti 96, a depus plângere în instanță, prin care a explicat că nu mai are lumină în casă din cauza noului imobil de 10 etaje.

Istoricul pe scurt al construcției din Calea Dudești nr. 94:

-          în 12 mai 2008 Primarul Sectorului 3 a emis o autorizație de construire pentru parter + 5 etaje

-          în 23 mai 2008 Primarul Sectorului 3 a emis o noua autorizație de construire pentru parter + 7 etaje

-          în noiembrie 2008 vecinii din Calea Dudești nr. 96 au solicitat Tribunalului București anularea celor doua autorizații

-          în mai 2009 Primarul Sectorului 3 a emis o noua autorizație de construire pentru parter + 8 etaje

-          în 3 noiembrie 2009 Tribunalul București a anulat primele doua autorizații de construire, reținând ca înălțimea de parter + 5 etaje depășeste înaltimea maximă admisă

-          într-un total dispret al hotârării Tribunalului, în 5 noiembrie 2009,  Primarul Sectorului 3 a emis o noua autorizație de construire pentru parter + 9 etaje

-          constructorul a construit de fapt un imobil parter + 10 etaje.