Judeţ scăpat de sub control. Şefii poliţiei din Hunedoara au sute de reclamaţii şi sesizări din partea cetăţenilor.

Judeţ scăpat de sub control. Şefii poliţiei din Hunedoara au sute de reclamaţii şi sesizări din partea cetăţenilor.

Incidentul petrecut weekend-ul trecut în staţiunea Straja, unde un interlop a snopit în bătaie o tânără sub privirile impasibile ale unui jandarm este, fără îndoială, rodul unui sistem judiciar corupt, definit prin măsuri bazate pe puternică influenţă, intimidare şi muşamalizarea evenimentelor ferite de prea mulţi ochi.

Aşa numitul interlop Sorin Constantin Palaşcă nu a fost la prima abatere de la lege în scandalul iscat în clubul din Straja, acesta fiind în trecut condamnat pentru tentativă de omor, faptă extrem de gravă, pentru care a executat doar şase ani din cei opt şi jumătate ai sentinţei primite.

Deşi cele petrecute au fost înregistrate pe camerele de supraveghere ale clubului şi sub privirile a zeci de martori, Sorin Palesică s-a ales cu o amendă de un generos 1.000 de lei, după care a fost lăsat liber. Lucrurile au luat însă o întorsură neaşteptată de protejatul poliţiei Lupeni în momentul în care imaginile au fost făcute publice, atenţia presei centrale determinându-i pe oficialii hunedoreni să-l aducă pe interlop în faţa procurorului.

Surse dezvăluie că actele violente nu sunt nimic obişnuit în staţiunea Lupeni, mai mult decât atât, din relatările făcute se pare că localitatea s-ar afla în subordinea interlopilor, mai degrabă decât a autorităţilor, fapt ce explică de la sine atitudinea jandarmului şi a celor în seara de sâmbătă la Straja. Aparent lipsit de legătură, un eveniment similar petrecut în Deva scoate la iveală istoria agresiunilor din judeţul Hunedoara, în care un grup de interlopi a bătut mai mulţi tineri la intrarea într-un club. Practica judiciară a ultimilor ani, în speţă la nivel local, nu lasă loc de dubii jocurilor de influenţă care se dau în dosarele deschise şi închise după cine loveşte mai bine cu pumnul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un cititor evz.ro ne-a pus în temă cu privire la probleme mai adânci în miezul corupţiei din Hunedoara. După strângerea de semnături în cadrul unei petiţii online lansate de platofrma de-clic.ro, mai mulţi dintre cei ce şi-au dat acordul au fost audiaţi la Poliţie, căutaţi acasă şi la serviciu. Iniţiativa consta în destituirea mai multor şefi de instituţii publice care, prin lor lipsa de reacţie, au permis escaladarea conflictului din jurul avizării unei micro-hidrocentrale pe Râul Alb, până la atacarea unor ecologişti şi jurnalişti, în cursul anului trecutde către patronul afacerii şi angajaţi ai acestuia, potrivit romaniacurata.ro

Semnatarii au lansat în urma evenimentului o scrisoare deschisă către Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne la acea vreme, cu privire la modul de operare MAI şi felul în care statul român răpunde cetăţenilor în momentul în care aceştia îşi execercită un drept garantat de Constituţia ţării. ”Ne întrebăm, cum mulţi dintre semnatari o fac, dacă MAI a investit la fel de multă energie pentru investigarea faptelor semnalate în petiţie. Care a fost raţionamentul sau iniţiatorul real al acestei întregi investigaţii care a ţintit în fapt petiţionarii? Cine a autorizat monitorizarea unora dintre semnatarii petiţiei pe reţelele de socializare, şi, aceeaşi procedură se aplică în cazul oricărei petiţii adresate MAI?” sunt doar câteva dintre întrebările ridicate de semnatarii petiţiei către Gabriel Oprea. Pentru mai multe detalii privind scrisoarea către MAI, accesaţi romaniacurata.ro