Iohannis: "Am cerut Guvernului să facă din Diaspora PRIORITATE NAȚIONALĂ". Un român: "Crezi că eu am nevoie de urările tale de La mulţi ani? Fă ceva să venim acasă"

Carmen și Klaus Iohannis la una dintre întâlnirile cu românii din Diaspora
Autor: | | 42 Comentarii | 2247 Vizualizari

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Președintele Klaus Iohannis le-a urmat românilor de peste graniță "La mulți ani!" și a cerut Guvernului "o foaie de parcurs" pentru a face din Diaspora o prioritate naţională. Șeful statului a postat un mesaj și pe Facebook, unde românii din străinătate i-au răspuns la rândul lor. Unii l-au criticat pe președinte pentru că nu face nimic concret pentru ca ei să se poată întoarce acasă. Președintele FADERE, Daniel Țecu, spune că motivele principale pentru care românii au plecat din țară sunt: birocrația și salariile mici.

"Am cerut deja Guvernului o Foaie de Parcurs pentru a face din Diaspora o 'prioritate naţională' în mod real. Astfel, nu vom irosi potenţialul românilor de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea României, fie întorcându-se în ţară, fie reprezentând imaginea ei în lume", a anunțat Klaus Iohannis.  Şeful statului le mai spune românilor  plecaţi în afara graniţelor, că aduc valoare comunităţilor în care trăiesc şi fac cinste României, în numeroase domenii. "M-aş bucura ca experienţa pe care aţi dobândit-o în străinătate să poată fi pusă în slujba ţării noastre", mai arată preşedintele.  "Pe unii români circumstanţe istorice nefericite i-au despărţit de ţară şi este datoria noastră să-i sprijinim pentru a-şi păstra identitatea, tradiţiile şi cultura. Iar pe cei care au ales, pentru moment, să trăiască şi muncească peste graniţe trebuie să-i susţinem pentru ca drepturile şi libertăţile să le fie apărate. Vă invit pe toţi, indiferent dacă trăiţi în ţară sau în afara ei, să fiţi 'buni români', să construiţi, să fiţi uniţi, să vă apăraţi valorile, pentru ca împreună, cu răbdare, să construim o altă Românie, aşa cum ne-o dorim. La mulţi ani români, de aici sau de departe!", mai transmite Klaus Iohannis.   

 "Da domnule, ziua celor care au stat o zi la coadă ca să te voteze!  

Șeful statului a postat și pe Facebook un mesaj și fotografii de la întâlnirile cu românii din Diaspora. Comentariile nu au întârziat să apară: 

  • Adrian Cătălin Gheorghe: "Crezi că eu am nevoie de urările tale de La mulţi ani? Fă ceva care să ne facă să venim cu drag acasă nu ne furaţi, nu va mai votaţi pensiile speciale. Eu nu am salariu cât aveţi voi pensia specială! Ajutaţi copiii, mariti  alocaţiile alea că nici de o pereche de jeanşi nu le ajung". 
  •  Mariano Daniel: "Cred ca i-a soptit cineva la ureche de dimineata la o ceasca de cafea.... -Vezi spune si tu ceva azi despre aia care au stat la cozi de 5/6/7 ore in frig si ploaie ,umiliti de ambasadorii nostri...ca o sa mai avem nevoie de ei la urmatoarea alegeri! Pff......". 
  • Maria Felicia Iordan: "Vai, ce impresionant, aproape am crezut că va pasă! Ruşine, vouă nu vă pasă de nimeni, ci doar de voi şi clica voastră...sau aţi mai inventat o taxă, ceva, pentru oamenii plecaţi departe de ţara lor?".
  •  Gabriela Ferguson:  "Am stat la coadă şi voi mai sta dacă este nevoie. Absolut cel mai bun Preşedinte pe care l-a avut România! Mult success în continuare Herr Iohannis, drumul este greu, însă doar dumneavoastră puteţi desţelenii încrengătura de mafioţi din România! La Mulţi ani tuturor celor care simt româneşte, oriunde v-aţi afla!"?.
  •  Ultimul Mohikan: "Dacă oamenii nu se vor schimba, România chiar și condusă de președintele Americii, nu va ajunge prea departe...O țară va fi schimbată când oamenii ei se vor schimba".
  • Marilena Ifrim: "Mulţumim d-le Preşedinte.Dar când vom fi o "prioritate naţională"? Nu a plecat nimeni de bine din România.Vrem să ne întoarcem la casele noastre."
  • Gicu Daniela: "Da domnule, ziua celor care au stat o zi la coadă ca să te voteze! Cred că majoritatea se întreabă acum (ca şi mine), de ce? Dar romanul, deh, că romanul: simţit, şi tace... şi tace!". 
  • Bandi Florica:  "Vrem locuri de muncă, să nu mai trebuiască să părăsim ţara noastră în care ne-am născut , să fim alături de copiii noştri".  

Birocrația și salariile sunt de vină  

Daniel Țecu, președintele FADERE, a intervenit la B1 tv, unde a spus că declarația președintelui este neacoperită de o strategie. ”Comunicatul președinteului este un comunicat ca și după ce a câștigat alegerile acum doi ani. Este o declarație necoperită de o strategie. Trebuie văzut de ce au plecat românii din țară. În primul rând corupția la nive mic. Birocrația și salariile sunt de vină. Copiii care au locuit o perioadă afară sau care s-au născut în afară nu cunosc limba română, geografia României și istoria României. Dacă vor veni înapoi, va trebui un proiect. România trebuie să fie suficient de atractivă ca să vină înapoi. Guvernul este bine intenționat. Eu văd puțin mai greu lucrurile. S-a dat o lege a corespondenței proastă. Dacă românii nu vor cere, vor rămâne 100 de secții de vot”, a declarat Daniel Țecu, președintele Aociațiilor Românești din Europa (FADERE).

CITIȚI ȘI: Iohannis, musafir prin Occident și fără oaspeți de seamă la Cotroceni | Analiză EVZ

De când s-a instalat la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a vizitat nu mai puţin de 17 ţări. În Belgia a efectuat nu mai puţin de șapte vizite (majoritatea fiind la instituţiile europene care-şi au sediul aici), în Franţa a fost de două ori, în Italia de două ori şi tot de două ori în Polonia. Iohannis a efectuat câte o vizită în Ucraina, Letonia, Croaţia, Serbia, Republica Moldova, Germania, Spania, Austria, Malta, Lituania, Israel şi Turcia. În Statele Unite ale Americii a fost de două ori: la summitul ONU de la New York, ocazie cu care s-a deplasat şi la Washington DC, unde a fost primit de vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi la o reuniune privind securitatea nucleară, tot la Washington DC. Cu ocazia Paştelui ortodox, Iohannis a efectuat o vizită-surpriză în Afganistan, alături de soţia sa.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...