Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis: "Aderarea la Spaţiul Schengen şi adoptarea monedei unice, procese de integrare nefinalizate"

Preşedintele Klaus Iohannis
Autor: | | 22 Comentarii | 1407 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană. În mesajul său, şeful de stat a precizat că derarea la Spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro sunt procese de integrare încă nefinalizate.

"Aderarea României la Uniunea Europeană, la fel ca și aderarea la NATO, a demonstrat că elitele politice și societatea sunt capabile să-și unească eforturile în direcția unor obiective naționale majore, care depășesc interese particulare sau conjuncturale. Astăzi putem fi mândri de faptul că facem parte dintr-o uniune de state suverane cu rol semnificativ la nivel global, din marea familie europeană pentru care asigurarea păcii, stabilităţii, prosperităţii pentru cetăţenii săi şi promovarea democraţiei şi a statului de drept sunt obiective fundamentale", se arată în mesajul preşedintelui, tranmis de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că România "a demonstrat că este un partener credibil şi predictibil care pledează consecvent pentru adâncirea proiectului european, pentru respectarea principiilor şi valorilor fundamentale ale Uniunii Europene". Totodată, el a tranmis că ţara noastră "s-a transformat mult, ca stat şi ca societate, în toţi aceşti ani, eforturile depuse pentru modernizare fiind semnificative".

Cu toate acestea, şeful de stat remarcă existenţa unor proiecte de integrare încă nefinalizate: aderarea la Spaţiul Schengen şi adoptarea monedei unice. "Rămânem profund ataşaţi realizării acestor două obiective cât mai curând posibil", a spus preşedintele.

"România are toate premisele pentru a-și consolida poziţia în interiorul Uniunii Europene, astfel încât vocea noastră să fie mai puternică în procesul decizional la nivel european. Iar acțiunea noastră comună va fi în această direcție. Am convingerea că, pe baza experienţei acumulate în aceşti 10 ani care au trecut de la semnarea Tratatului de aderare, vom valorifica mai bine oportunităţile create de apartenenţa noastră la Uniune în beneficiul tuturor cetăţenilor români”, şi-a încheiat Iohannis mesajul.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro