Klaus Iohannis susține o conferință de presă la Cotroceni la ora 19.00

Klaus Iohannis susține o conferință de presă la Cotroceni la ora 19.00

Președintele Klaus Iohannis va susține în această seară la Cotroceni o conferință de presă. Rămâneți pe evz.ro pentru a urmări cele mai importante declarații făcute de șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Bruxelles, la reuniunea organizată de Comisia Europeană pe tema migraţiei în regiunea Balcanilor de Vest, informează Administraţia Prezidenţială.

Înainte să plece la Bruxelles, prezent la Arad, șeful statului a declarat că premierul Victor Ponta nu s-a consultat cu el în privinţa reuniunii trilaterale de la Sofia, cu omologii săi din Bulgaria şi Serbia, şi că nu a avut mandat să angajeze România în vreun fel.

"Domnul prim-ministru nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alţi prim-miniştri, o chestiune care este interesantă ca preocupare de week-end. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat ca să angajeze România într-un fel. Aceste declaraţii pe care le-a făcut sunt total neangajante pentru mine", a afirmat Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă va discuta cu şeful Guvernului despre această problemă, Iohannis a răspuns: "Da, cu siguranţă. După ce mă voi întoarce de la Bruxelles, vom avea o discuţie pe această temă", a mai spus Iohannis.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sămbătă, la finalul reuniunii trilaterale a şefilor de guverne din Bulgaria, România şi Serbia, în formatul Grupului de la Craiova, că cea mai bună soluţie în gestionarea crizei migraţiei este o acţiune comună a întregii Europe.

Tot ieri, Iohannis a declarat  că este ''inadmisibil'' că Guvernul nu a transmis o poziţie oficială privind accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, la cinci zile după eveniment, adăugând că îi pofteşte "de urgenţă" pe premierul Victor Ponta şi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, să prezinte ''lămuririle aşteptate de opinia publică''.