Klaus Iohannis susține o declarație de presă la ora 12.30

Klaus Iohannis susține o declarație de presă la ora 12.30

Preşedintele Klaus Iohannis susţine astăzi, în jurul orei 12,30, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni, o declaraţie de presă, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, la invitaţia preşedintelui Republicii Polone, Bronislaw Komorowski, la manifestările de marcare a 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial care au avut loc la Gdansk.

"Evenimentul va reuni şefi de stat şi de guvern din state membre ale Uniunii Europene şi va aduce în atenţie semnificaţia proiectului european la 70 de ani de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, a comunităţii de valori şi democraţie reprezentate de Uniunea Europeană - garant al păcii pe continentul european după 1945. Ceremoniile vor avea loc la Gdansk, oraş cu o simbolistică aparte, locul unde a început, la 1 septembrie 1939, cea de-a doua conflagraţie mondială şi unde s-a născut Sindicatul Solidaritatea care a contribuit decisiv la sfârşitul regimului comunist în Republica Polonă, marcând începutul căderii Cortinei de Fier în statele Europei Centrale şi de Est", informa Administraţia Prezidenţială înainte de plecarea șefului statului.

Ne puteți urmări și pe Google News