Editura Evenimentul si Capital

La 18 ani, student la Universität der Künste- Berlin

Autor: | | 0 Comentarii | 196 Vizualizari

Se numeşte Daria Tudor. Are aproape 18 ani. A început studiul pianului în orasul natal, la vârsta de 4 ani, cu prof. Anca Borcea.

Din 2006 s-a mutat la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti, la clasa prof.dr. Adriana Bocăneanu. A susţinut primul concert la vârsta de numai 9 ani, alături de Orchestra de Cameră Radio în Studioul “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române. S-a remarcat deja în numeroase concursuri internaţionale: februarie 2015 - a XII-a ediţie a concursului internaţional de pian "Citta di Padova", la secţiunea "Soloists and Orchestra", categoria până la 36 ani – Premiul I; iunie 2014 -  a XII-a ediţie a concursului internaţional de pian "Citta di Padova", la secţiunea "Virtuosity" – Premiul II; august 2014 - a XXX-a ediţie a concursului internaţional "Valsesia Musica", categoria până la 37 de ani – semifinalistă; mai 2014 - "Barlassina International Young Talents Competition", categoriile concerte clasice şi romantice – Premiul II; noiembrie 2013 - ediţia a XII-a a concursul internaţional de pian “Nice Cote d’Azur”, sectiunea “Diplôme de Concert”, categoria până la 23 ani  - Premiul II (premiile I şi al III-lea neacordându-se); mai 2013 - a XXIII-a ediţie a concursului internaţional de pian "Citta di Cantu", categoria până la 35 ani – semifinalistă;  2005 - “Antonino Miserendino” - Marele Premiu Absolut (Palermo); mai 2004 - “Jeunesses Musicales”- Premiul I (Bucureşti).  A concertat şi pe pe Scena ICR – Berlin, pe Scena Mare a Teatrului “Givatayim” din Tel Aviv,  pe Scena Mare a Consevatorului Regal - Koninklijk din Bruxelles, la Muzeul Instrumentelor Muzicale din Bruxelles.

În februarie 2015 a trecut examenul de admitere la Universität der Künste- Berlin, fiind amisă la clasa prof. Pascal Devoyon. Daria Tudor revine pe scena Salii Studio a Ateneului Român, într-un recital din cadrul Stagiunii de marţi seara, de la ora 19.00, la Sala Mică.

Din program:

Ludwig van Beethoven Sonata în fa minor, op. 57, "Appassionata"

Fréderic Chopin Scherzo nr. 2, în si bemol minor, op. 31 Sonata nr. 2, în si bemol minor, op. 35

Artem Nyzhnyk , E.I.H.A.
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate