PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Timp liber

La ce trebuie să se supună unii dintre bucătari

Autor: | | 0 Comentarii | 137 Vizualizari
Specialiștilor în artă culinară nu le convin noile reguli
Bucătarii șefi din restaurante franceze marcate cu una sau mai multe stele s-au adaptat la...alergiile tot mai frecvente ale clienților!

Creând feluri de mâncare gustoase, care să țină totuși seama de diferitele patologii. „Acum 20 de ani, eram pierduți când un client ne spunea că are alergie la ceva.

Scoteam repede o anghinare și o salată. Acum nu ne mai facem griji. Este a doua natură”, spune Piet Hiet Huysentruyt, patronul restaurantului 'Likoke' din Vans (departamentul Ardeche, sud-estul Franței), citat de lepoint.fr.

Uşor de digerat

„Se întâmplă tot mai des. La o masă de cinci-șase persoane, există de obicei una alergică. Avem unul sau doi clienți alergici pe zi și cele mai diverse probleme”, a spus la Montpellier și Laurent Pourcel de la 'Jardin des Sens'.

Pentru majoritatea chefilor reuniți la Montpellier, bucătăria mediteraneană este un bun aliat pentru a depăși dificultățile produse de alergii și alte boli. 'Sunt mai puține lactate, unt și cartofi și se folosește mai mult ulei de măsline, pește și legume', arată Hermance Joplet de la restaurantul 'Le Castellaras' din Fayence (departamentul Var, sud-estul Franței). „Este mai ușor de digerat și mai bine acceptat”, confirmă nutriționistul Christian Recchia.

La restaurantul 'Plaza Athenee' din Paris, cheful Alain Ducasse a suprimat carnea, iar în Monaco, la 'Louis XV', se folosesc mai puțin sarea, zahărul, grăsimea și proteinele animale. La cererea clienților, bucătarii își adaptează meniul, modificând compoziția sosurilor în cazul alergiei la un ingredient. Pentru cei care nu suportă glutenul, în congelatoarele restaurantelor există pâine care poate fi coaptă dacă este nevoie.

Nici vegetarienii nu sunt neglijați. La frații Pourcel, locul cărnii a fost luat, între altele, de sparanghel, ouă și ciuperci.

O soluție

'Cele mai dificile sunt însă alergiile la lactoză', recunoaște Fabien Lefevre de la restaurantul 'Octopus' din Beziers (sudul Franței). Untul poate fi înlocuit în acest caz cu ulei de măsline. 'O soluție ar fi și gătitul fără grăsime. Trebuie să ne adaptăm de la caz la caz', adaugă el.

'Se poate face un meniu deosebit dacă suntem anunțați dinainte. În schimb, în ultima clipă, este mai greu', spune Huysentruyt, el însuși diabetic. Fost prezentator de emisiuni culinare la televiziunea flamandă și autor al unor cărți de succes, el este mereu în căutare de idei, mai ales împotriva diabetului.

Specialiștilor în artă culinară nu le convin însă noile reguli care impun informarea publicului în privința produselor alergene folosite.


Tag-uri: bucatari, mancare, restaurant, probleme, cerinte
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La ce trebuie să se supună unii dintre bucătari.




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

WOWbiz

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F




Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii